Creatief en Decoratief

Workshop tassen maken

vrijdag, 2-2-2018  

Wil jij graag een unieke tas, die helemaal bij jou past? Dan moet je eens een workshop tassen maken volgen! Als liefhebber van accessoires, heb je natuurlijk verschillende mogelijkheden om aan bijzondere producten te komen. Jij zult niet snel bij een groot warenhuis iets kopen, want dan kom je immers thuis met iets dat heel veel andere mensen ook al hebben. Nee, je kunt dan beter naar tweedehands winkels gaan of naar kleine winkeltjes, waar ze een uniek assortiment hebben. Maar wil je echt iets heel erg bijzonders en iets echt unieks, dan kun je tijdens een workshop tassen maken die helemaal bij jou passen! Jij weet immers zelf als geen ander waar jij naar op zoek bent en wat jij mooi vindt. Heel vaak is het zo dat je bij diverse winkels of verkopers exemplaren vindt die leuk zijn, maar die eigenlijk net niet helemaal perfect zijn in jouw ogen. Omdat bijvoorbeeld de maat anders is dan je gehoopt had of omdat de kleur eigenlijk net niet helemaal juist is. Door een workshop tassen maken te gaan volgen, kun je zelf leren hoe je dit soort objecten kunt maken en gun jij jezelf de mogelijkheid om accessoires te fabriceren die helemaal jouw smaak zijn en op alle vlakken passen bij wat jij in een tas zoekt!

Leer tijdens workshop tassen maken in allerlei modellen

Als je in een winkel rondkijkt bij de tassenafdeling, dan kun je daar uit verschillende modellen kiezen. Het is dan ook niet vreemd dat je tijdens een workshop tassen maken ook verschillende modellen leert te maken. Je kunt dan denken aan:

  • schoudertassen
  • enveloptassen
  • handtassen

Het fijne is dat je helemaal zelf kunt bepalen welke materialen je gebruikt, wat de afmetingen worden, welke kleuren je kiest en wat voor versieringen er op aangebracht worden. Gedurende de workshop tassen maken kun je hier helemaal je eigen kijk op ontwikkelen en kun je leren werken met verschillende soorten materialen. Bijvoorbeeld met leer, een uitstekend materiaal voor het vervaardigen van een sterke tas, met een stoere maar toch nette uitstraling. Door de kracht van het leer, zul je er jarenlang van kunnen genieten en dat is toch mooi, dan heb je zoveel mogelijk plezier van het werk dat je er in gestoken hebt. Ook is het fijne van een workshop tassen maken dat je bijvoorbeeld zelf kunt bepalen hoeveel vakken er in de tas komen en hoe groot deze zijn. Je kunt hem dus echt helemaal naar eigen wens ontwerpen, zodat hij zo goed mogelijk aansluit bij jouw behoeften.

Volg cursus bij Modelessen

Waar kun je nu terecht voor een workshop tassen maken? Dit is niet iets wat in iedere plaats zomaar aangeboden wordt, dus het kan best lastig zijn om een goede cursus te vinden. De cursussen van Modelessen in Rotterdam zijn echt een aanrader voor wie hier goed mee aan de slag wil gaan! Hun workshop tassen maken staat echt voor iedereen open, van echte beginners tot gevorderden, echt iedereen is welkom. Je kunt op je eigen niveau werken en altijd weer bijleren. In het begin zul je werken met basispatronen, om de basis van het creëren van deze producten te leren kennen. Ben jij verder gevorderd, dan kun je hier natuurlijk in principe steeds meer van afwijken en naar eigen inzicht aan het werk gaan. Wat jouw niveau ook is, je kunt eigenlijk altijd nog wel wat bijleren, wat de cursus voor iedereen van waarde maakt. Wil jij ook graag een workshop tassen maken volgen, om zo je eigen unieke tas te kunnen maken? Dan is Modelessen in Rotterdam dus een heel goede keus!


Comments are closed.