Bedrijven en Bedrijfsleven

Wat is Nederland zonder belijningen?

donderdag, 25-4-2019  

De titel van deze tekst is wat markant, echter een zeer relevante vraag. Belijningen zien we in ons lans tegenwoordig overal. Grote kans dat ze door het bedrijf geerdink-markeringen uit Hengelo zijn aangebracht. Een van de bedrijven die zich richt op het plaatsen van diverse soorten markeringen. Wellicht heeft het grote gros van de mensen het niet eens meer door, maar dagelijks maken we er gebruik van. Op de weg naar school, het werk of vrienden, wanneer je de auto of fiets pakt zijn ze nodig om het verkeer in goede banen te leiden. Maar dat is slechts het begin van het lijstje aan mogelijkheden wat er met belijningen gedaan kan worden. Denk aan sportvelden, gymnastieklokalen of bedrijfshallen. Het brengt structuur, orde en discipline in sport, spel en bedrijf. Wat zijn we zonder deze handige lijnen?

Belijningen in de praktijk

Laten we eerst eens kijken in het praktijkleven waar belijningen te vinden zijn. Om vervolgens af te ronden met de vraag waar het juist nog verbeterd kan worden en voor wie het leven er praktischer op kan worden. We zien gestructureerde lijnen nu op de volgende plaatsen:

  • Om de weg aan te geven (Haaientanden, lijnen, markeringen, etc.);
  • Zebrapaden;
  • In bedrijfshallen om routes aan te geven;
  • Op sportvelden en gymnastieklokalen om het veld te handhaven;
  • Parkeervakken.
  • Geerdink-markeringen.nl

Er zijn natuurlijk nog tal van gebieden te noemen waar belijningen ook te vinden zijn. Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat het in onze samenleving onmisbaar is geworden. Het verkeer zou een drama worden, en een spel zou nooit meer hetzelfde gespeeld kunnen worden. Zoals te zien is, is het een ontzettend mooie manier van afbakenen. Het brengt de nodige voordelen met zich mee en het is tot nut voor eigenlijk iedereen in onze maatschappij terwijl we het eigenlijk niet eens in de gaten hebben!

Markeringen voor vermaak

Niet alleen in het openbare leven zijn belijningen noodzakelijk en vormen de basis voor een goede orde, ook kun je deze markeringen gebruiken voor het vermaak. Denk aan een spel als zaalvoetbal, hockey of volleybal. Bij deze spellen is een afrastering van het veld onmisbaar, wanneer je niet duidelijk kunt aangeven waar het veld ophoud. En wat te denken van een hal van een groot, internationaal bedrijf. Witte strepen op de grond waar het personeel lopen kan, waar de automatische heftruck rijdt en waar de voorraad verpakt moet worden.

Zebrapaden worden ook aangegeven doormiddel van belijningen op het trottoir en de weg. Niet alleen op de openbare weg, maar ook binnen een bedrijfshal, voor het schoolplein of voor het bejaardenhuis. Zo lopen de mogelijkheden van de het aanleggen van lijnen eindeloos met ons weg. Maar het houdt niet op bij de lijntjes die momenteel te zien zijn. Ook als je namelijk een speciaal verzoek hebt, kun je bij Geerdink terecht. Een speciaal ontworpen markering op het schoolplein voor kinderen met een extra beetje aandacht of een nieuw concept binnen een beleidsplan van de gemeente vallen niet buiten de mogelijkheden. Nadat alle wensen besproken zijn, wordt er een plan gemaakt en kunnen de belijningen gezet worden. Korte lijntjes, duidelijk taal. Zeker met het creëren van belijningen! 


Comments are closed.