Juristen en Advocaten

Wat is een advocaat van onvermogen?

vrijdag, 12-12-2014  

Een advocaat van onvermogen kan heel eenvoudig worden omschreven als een advocaat waarvoor men niet hoeft te betalen. Op het moment dat u als burger onder een bepaalde inkomensgrens valt, heeft u recht op een advocaat van onvermogen. Deze regel is er omdat iedereen recht heeft op rechtsbijstand. Dat is opgenomen in de wet. De regel geldt echter enkel voor particulieren en niet voor bedrijven. In lang vervlogen tijden was het nog zo dat wanneer men een advocaat van onvermogen in de arm nam, deze werkelijk helemaal niets kostte. Tegenwoordig eist de regering wel dat er een kleine bijdrage – weliswaar naar draagkracht – wordt betaald. Deze regel is ingevoerd om administratieve kosten op te vangen. Een advocaat van onvermogen werkt voor een gewoon advocatenkantoor. Hij doet dus niets anders dan een normale of reguliere advocaat. Wanneer iemand die recht heeft op een gratis advocaat, advocaat van onvermogen of ook wel pro deo advocaat genoemd, naar een advocatenkantoor stapt, dan zal deze dus een advocaat krijgen die ook andere zaken doet die niet pro deo worden betaald door de regering. Een advocaat is dus gewoon een advocaat, maar in sommige gevallen wordt hij betaald door de regering. Op het moment dat u als burger een zaak aanspant en u krijgt daarbij de hulp van een advocaat van onvermogen, dan kan het zijn dat u na afloop; dat wil zeggen wanneer u de zaak gewonnen heeft, de advocaat alsnog moet betalen. Dit kan het geval zijn wanneer u bijvoorbeeld een schadevergoeding wordt toegekend. Op dat moment zal de staat bepalen dat u met terugwerkende kracht voor de kosten van de advocaat verantwoordelijk bent. Hierover moeten altijd zeer duidelijke afspraken worden gemaakt met de advocaat zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bij ons kunt u rekenen op:

  • betrouwbare en snelle hulp
  • kundige advocaten
  • pro deo advocaat
  • vrijblijvend eerste gesprek
  • allround expertise

Een goede advocaat van onvermogen

Veel mensen vinden het moeilijk om te kiezen. Ze kennen de wereld van de advocatuur niet goed en weten dus niet welke advocaat ze in de arm moeten nemen en naar welk kantoor ze moeten stappen. Het succesvol afronden van een zaak, is voor een groot deel afhankelijk van de manier waarop cliënt en advocaat met elkaar communiceren. Het is belangrijk dat er helder wordt gecommuniceerd en dat de cliënt geen zaken achter houdt. Daarom vragen wij u altijd openheid van zaken te geven zodat wij uw zaak zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Het eerste gesprek is bij ons altijd vrijblijvend. Dat is zo omdat wij weten dat wanneer het tussen een cliënt en een advocaat niet goed klikt, dat vaak niet goed uit zal pakken. Wij zeggen altijd enigszins grappend: ‘zoiets voel je.’ Natuurlijk gaat het in ons vak alleen maar over theorie en niet zo zeer over gevoel. We proberen de feiten op een rijtje te zetten en we maken een zaak omdat we willen dat het recht zegeviert. Een advocaat van onvermogen zal samen met u aan de slag gaan om uw zaak zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vragen u dan ook om alle gegevens die er zijn aan ons toe te vertrouwen. Natuurlijk kunt u er van op aan dat wij zeer discreet met de informatie omgaan. Van te voren zullen wij dat ook allemaal met u bespreken zodat u weet waar u aan toe bent en u zich helemaal vrij voelt om openheid van zaken te geven bij onze advocaat van onvermogen. Wij zijn als kantoor aangesloten bij de Orde van Advocaten. Dat betekent dat wij landelijke erkenning hebben en dat is belangrijk als u graag wilt dat uw zaak goed word afgerond. Een betrouwbare keuze en een goede keuze; daar kunt u van op aan als u met een van onze mensen in zee gaat. Wij hebben door de jaren heen ruime ervaring opgebouwd met tal van succesvolle zaken. Als u graag meer informatie wilt inwinnen over een advocaat van onvermogen of andere zaken, dan kunt u op ieder moment contact met ons opnemen. Natuurlijk is er op onze website ook informatie te vinden en onder het kopje ‘veel gestelde vragen’ zullen veel antwoorden staan waar u misschien naar zocht.

Advocaat van onvermogen op alle gebieden

Doordat wij als kantoor samenwerken met verschillende partners, kunnen wij altijd een advocaat inzetten die aansluit bij uw zaak. De verschillende gebieden waar wij in opereren zijn zeer uitgebreid. Wij nemen zaken aan die gaan over hennepkwekerijen, zelfbeschikkingsrecht, mishandeling, verstoring van de openbare orde en nog veel meer andere gebieden die allemaal te vinden zijn op onze website. Wij vinden het belangrijk om een snelle service te bieden zodat u weet waar u aan toe bent. In sommige gevallen is deze snelheid zeer noodzakelijk, zoals in het geval van een beroep want een beroep moet altijd binnen twee weken gedaan worden samen met een advocaat van onvermogen. Als u een beroep wilt doen op een straf die u zonder tussenkomst van een rechter heeft gekregen, dan kunt u hiertoe een speciaal formulier invullen en dan zal een van de advocaten binnen 24 uur contact met u opnemen en de zaak in kaart brengen. Ook hierbij heeft u vaak recht op een advocaat van onvermogen. Deze zal zo snel mogelijk proberen om de zaak aan te spannen. Op de website zal er dan al naar wat extra informatie worden gevraagd. U kunt er van uit gaan dat wij altijd zeer discreet omgaan met de gegevens die u aan ons verstrekt.


Comments are closed.