Mens en gezondheid

Wat is Alopecia

maandag, 26-1-2015  

Alopecia Areata is een ziekte waarover vandaag de dag nog steeds veel onduidelijkheid bestaat. Ondanks vele onderzoeken weten de meeste mensen niet hoe of waarom de ziekte ontstaat en tevens tasten artsen en onderzoekers in het duister als het gaat om oplossingen. Het is merkwaardig te noemen dat de ziekte voor veel mensen maar van tijdelijke aard is en voor een kleinere groep van permanente aard. Of de ziekte nu tijdelijk of permanent is, de emotionele gevolgen zijn groot en dienen te worden opgelost door zaken als permanente make-up en haaroplossingen. Onze winkel is hierop toegespitst en we zien dat veel vrouwen heel erg blij zijn met de oplossingen die wij hen bieden. Alopecia is een ziekte die er aanvankelijk voor zorgt dat mensen plaatselijk haar beginnen te verliezen. In het beginstadium zal dat resulteren in kleine kale plekjes die er rood uit kunnen zien. Maar dat is slechts het eerste stadium van Alopecia, want later zullen deze plekjes groter worden en zullen ze zich uitbreiden om vervolgens te zorgen dat al uw haren verdwijnen, ook uw wimpers en ook uw wenkbrauwen. Dit proces is vervelend en jaagt veel vrouwen angst aan. zeker in de eerste fase wanneer men nog niet begrijpt wat er allemaal aan de hand is. Op internet zijn er verschillende fora te vinden waar vrouwen terecht kunnen die vragen hebben en die hun verhaal kwijt willen. Maar ook kunnen vrouwen terecht bij Movehs. Hier kunnen vrouwen verschillende haaroplossingen vinden van zeer goede kwaliteit zoals pruiken en haarbedekking in diverse vormen. Vrouwen die op zoek zijn naar goede pruiken lopen vaak tegen dingen aan tijdens deze zoektocht, want veel pruiken zijn niet van een goede kwaliteit. Daarom bent u bij ons op het juiste adres. Hier vindt u de beste pruiken die u zich maar kunt wensen en als u leed of lijdt onder de ziekte Alopecia, dan bent u bij ons op de juiste plek om u te laten adviseren over allerlei oplossingen voor haaruitval. Wij bieden u:

  • advies op maat
  • een groot assortiment
  • producten voor ieder budget
  • de beste kwaliteit
  • groot draagcomfort

Alopecia oplossingen

Als u geen haar heeft, dan ziet dat er op een bepaalde manier uit. Sommige mensen vinden iemand zonder haar er uit zien alsof deze persoon ziek is. Andere mensen vinden mensen zonder haar er uit zien alsof deze mensen een kaal gezicht hebben. Vrouwen met Alopecia die van zichzelf erg donker haar hadden, zullen nog sterker het verschil zien wanneer er geen haar meer is. Blonde vrouwen hebben vaak te maken met een iets minder nadrukkelijke uitstraling. Oplossingen voor haaruitval als gevolg van Alopecia worden gevonden in permanente make-up en hoofddeksels. De combinatie van deze twee zaken kan een resultaat opleveren dat voor vrouwen zeer bevredigend is. Permanente make-up wordt over het algemeen aangebracht op de wenkbrauwen. Het ontbreken van wenkbrauwen kan namelijk zeer bepalend zijn voor de gelaatsuitdrukkingen. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor gewone make-up, maar omdat het verschil zo wezenlijk is voor vrouwen met Alopecia, vinden zij het vaak heel erg prettig om toch nog iets blijvend terug te krijgen. Alopecia leidt bij veel vrouwen tot een gevoel van onzekerheid. Natuurlijk is dat wel voor alle vrouwen anders, omdat alle vrouwen anders in elkaar zitten en de een meer gevoelig is en meer onzeker dan de ander. Maar feit blijft wel dat op het moment dat u last heeft van haaruitval, er grote veranderingen plaats zullen vinden, en dat zijn geen veranderingen die u blij maken. We dragen allemaal liever ons eigen haar dan een pruik maar als het niet anders kan, dan vindt u de oplossingen hier.

Op iedere leeftijd

Alopecia kan zich op iedere leeftijd ontwikkelen. Onderzoek heeft nog altijd weinig opgeleverd wat betreft de oorzaak van deze ziekte. Wat we wel weten over de ontwikkeling van de ziekte, is dat er sprake is van een ontsteking bij de haarwortel. Deze wordt aangetast en kan geen gezonde haren meer produceren. Twee op de honderd mensen krijgt te maken met Alopecia. Een groot deel van de mensen die te maken krijgen met Alopecia, heeft het geluk dat het haar na een bepaalde tijd toch weer aan begint te groeien. Een kleinere groep heeft echter te maken met de chronische variant van Alopecia en deze groep blijft kaal. Dit zijn ook de vrouwen die bij ons aankloppen voor duurzame oplossingen en die kunnen ze bij ons vinden. Wij vinden het belangrijk om voor deze vrouwen die te maken hebben gekregen met deze lelijke ziekte of die op een andere manier te maken hebben gekregen met het verlies van haar, een warm bad te zijn; een plek waar ze naar toe kunnen gaan om oplossingen te vinden en zich weer volop vrouw te voelen. Er zijn de laatste jaren weinig ontwikkelingen gaande en veel kan er aan de oorzaak van de ziekte nog niet worden gedaan. Het blijft dus voorlopig zaak dat we goede oplossingen bieden aan mensen die slachtoffer worden van de ziekte. Permanente make-up en goede hoofdbedekking kiest u hier uit. U zult versteld staan over de mogelijkheden. Als u graag meer wilt weten over ons assortiment, dan mag u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord om u te bedienen van het beste advies. Ook kunnen wij u altijd helpen om in contact te komen met lotgenoten. Dat is iets waar veel mensen heel erg veel aan hebben in de beginfase maar ook in een later stadium van de ziekte. kijk daarom snel op de website : http://www.movehs.nl/omgaan-met-haarverlies/alopecia-areata/.


Comments are closed.