Cursus en Opleidingen

Wat betekent het keerpunt in je leven?

donderdag, 3-1-2019  

Tijdens een keerpunt in je leven herdefinieer je jezelf en verander je de koers van je leven. Deze kansen vullen ons vaak met innerlijke conflicten. Omdat er altijd een stem in onszelf aanwezig is die ons terug naar de veiligheid van onze comfortzone roept. Maar we hebben altijd een keuze! We kunnen blijven cruisen op dezelfde manier of we kunnen het pad verlaten en onze eigen weg banen. We kunnen onze toekomst letterlijk opnieuw definiëren en een gloednieuw script voor ons leven schrijven. Dit zijn de momenten waarop één beslissing alles verandert. Dit zijn onze gewaagde momenten. Waar we wankelen op de rand van angst en waar het leven ons uitdaagt om de sprong te wagen. Er doet zich een kans voor. We voelen de aantrekkingskracht, maar we haperen. We aarzelen. We doen een stap terug. We nemen de tijd om na te denken, te analyseren en ons zorgen te maken. Konden we maar sneller ‘ja’ zeggen. Het is op deze momenten dat het leven je roept en zegt: ” Zo liefje, wat zal het worden? DIt is het keerpunt in je leven! Blijf je hetzelfde spel spelen dat je altijd speelt of ga je iets anders doen? Ga je een stapje verder? Ga je ja zeggen? Wel, hier is je kans. Laat me zien wat je hebt.” Hulp kunnen we allemaal en op gelijk welk moment gebruiken. Hulp nodig bij het keerpunt in je leven? Bekijk www.wiebenikwatwilik.nl. Ik raad je de cursus van Wie ben ik? Wat wil ik? ongelooflijk aan.

De gedurfde momenten: het keerpunt in je leven

Een keerpunt in je leven kun je meermaals ervaren. Ik heb de afgelopen jaren veel van deze dramatische verschuivingen meegemaakt. Mijn gewaagde momenten zijn keerpunten geweest, waar ik een beslissing heb genomen die de loop van mijn hele leven heeft veranderd. En als je het zelf probeert, zul je zien dat elk keerpunt in je leven ervoor zorgt dat je beslist om je hart te volgen. Ik koos ervoor om te handelen naar wat ik liefhad, in plaats van te worden overheerst door de stem van angst. Ik koos ervoor te geloven in nieuwe mogelijkheden, in plaats van mijn eigen programmering. In al deze situaties ben ik zo in de war geraakt van angst dat ik nauwelijks kon ademen. Maar onder die angst zat nog een andere energie. Het was een kalme, bemoedigende, krachtige energie. Het was de energie van mijn hart die me vertelde dat de stap die ik ging nemen het meest perfecte, gerichte en juiste ding was dat ik mogelijk kon doen. Op elk van deze momenten voelde ik dat de liefde die ik had voor wat ik wilde en de wens die ik had om mijn waarheid te uiten, krachtiger was dan mijn angst. Het trok me er letterlijk voorbij. De stem van liefde riep me om te groeien. Het trok aan mij. En toen ik ernaar luisterde en de stem volmondig vertrouwde, trok het me voorbij mijn angst. Maar zolang je niks doet, zul je geen keerpunt in je leven beleven.

Er gebeurt niets totdat jij beslist

Al deze momenten zijn voor mij transformerend geweest. Eén beslissing heeft heel eenvoudig de verdere loop van mijn leven veranderd. En wanneer ook jij op de rand van een keerpunt in je leven staat, hoef je niet te weten wat er gaat gebeuren. Je hoeft niet te weten hoe het zich zal ontvouwen. Het enige dat je moet doen is ja zeggen. Tot die tijd:

  • gebeurt er niets totdat jij beslist
  • zal het geld dat je nodig hebt niet worden weergegeven
  • zullen de kansen zich niet presenteren
  • zal er geen enkele verschuiving optreden


Comments are closed.