Bedrijven en Bedrijfsleven

Wanneer moet u de EOD inschakelen?

zaterdag, 3-1-2015  

Een stuk grond kopen wordt de laatste jaren steeds populairder. Dit is niet alleen omdat het vaak veel goedkoper is om een huis te laten zetten dan in plaats van een bestaand huis helemaal te moeten verbouwen. Op die manier moet je roeien met de riemen die je hebt terwijl wanneer je een huis laat zetten, je het volledig aan al je eisen aan kunt passen. Dat is natuurlijk iets waar iedereen van droomt en daarom hebben wij daar dan ook voor gekozen. Omdat we heel graag aan het strand, of in ieder geval vlakbij het strand zouden willen wonen hebben we lange tijd moeten zoeken naar een betaalbare kavel. Toen we deze op een gegeven moment hadden gevonden leek het enige wat ons nog stond te wachten het regelen van een bedrijf dat voor ons zou kunnen heien. Dit hadden we tamelijk snel weten te regelen en daarmee kon het werk dus beginnen. De eerste tegenslag diende zich echter al heel snel aan. Toen de eerste paal namelijk de grond in ging stuitte deze op iets hards. De kraanmachinist wilde daarom het werk niet langer meer voortzetten want hij wilde weten wat het was. Wij vonden dit eerst wat een overdreven reactie maar achteraf zijn we heel blij dat hij zo volhardend is geweest. Hij vertelde ons dat dit wel eens een kwestie kon worden voor de EOD. Daar schrokken wij wel een beetje van want wij hadden zelf nooit verwacht gebruik te moeten gaan maken van de EOD. Wij dachten daarom eerst dat het ook wel los zou lopen en daarom legden we de opmerking over de EOD dan ook maar naast ons neer. Al spoedig bleek echter dat het voorwerp in de grond wel degelijk een bom zou kunnen zijn en werd het dus menens dat we de EOD zouden moeten inschakelen. Noch mijn vriend, nog ik hebben enige ervaring met de EOD, hoe vaak komt het nou ook voor dat je een explosief in je tuin hebt liggen?, en dus wisten we niet precies waar we zouden moeten zijn. We hebben daarom maar eens even op het internet gezocht met ‘EOD’ en toen kwamen we op de site van LeemansSpeciaalwerken.nl uit. Dit bedrijf kun je inschakelen als EOD en dat hebben wij dan ook snel gedaan. In het onderstaande zal ik verslag uitbrengen van het verloop van dit spannende proces.

De EOD weet precies wat ze moet doen

Het is natuurlijk altijd best wel spannend om tot de ontdekking te komen dat in de grond waar jij wilde gaan wroeten, een explosief verborgen ligt. Geheel onverwacht kwam het voor de grondwerkers ook weer niet geheel want de kuststrook staat er wel bekend om dat er nog veel bommen in de grond liggen. Gelukkig weet de EOD wel raad met dergelijke aangelegenheden en hoefden wij zelf heel weinig te faciliteren. Je kunt een zaak als deze ook maar het beste overlaten aan experts. Die weten namelijk precies wat ze doen omdat ze hier ook een gedegen opleiding voor hebben gevolgd. Dat hebben wij ook ten zeerste gemerkt want alles werd zeer deskundig aangepakt. Ten eerste wilde men van de EOD graag weten om wat voor soort bom het hier ging. Aangezien wij hier geen antwoord op hadden is de EOD daarom zelf op onderzoek uitgegaan. Dat had tot gevolg dat ze heel de omgeving moesten afzetten omdat de EOD niet het risico wilde lopen dat er mensen onnodig gewond zouden raken. Het is werkelijk intrigerend om te zien hoe men in een dergelijke situatie te werk gaat; alles wordt met de grootste zorgvuldigheid gedaan en op zo’n manier komt alles uiteindelijk tot een goed einde. In ons geval bleek het om een relatief veilige bom te gaan die met relatief gemak verwijderd kon worden. Dat was voor ons een hele last van onze schouders en u kunt zich waarschijnlijk dan ook wel voorstellen dat wij toen weer opgelucht adem konden halen. In de laatste alinea van deze tekst wil ik nog graag iets meer ingaan op de service van Leemansspeciaalwerken.nl. Het is namelijk zo dat dit bedrijf ons heel erg goed van dienst is geweest en als u ook op zoek bent naar een EOD dan kan ik u dit bedrijf van harte aanbevelen!

Kies voor dit bedrijf als u voor kwaliteit gaat!

Wij vinden het altijd fijn dat we geholpen worden door bedrijven die uitmunten in professionaliteit en deskundigheid. Dat is bij Leemansspeciaalwerken.nl zeer zeker het geval. Wij hadden ons geen betere EOD kunnen wensen. Je kunt de site heel gemakkelijk vinden wanneer je even googelt op ‘EOD’. Op die manier krijg je allerlei sites gepresenteerd die allemaal op de een of andere manier aan ‘EOD’ verbonden kunnen worden en waarschijnlijk staat Leemansspeciaalwerken.nl bovenaan. Ook wat betreft de service van dit bedrijf op het gebied van EOD staat het bedrijf bovenaan en dus is het goed om eens op de site te gaan kijken. Dit kan dus via bovenstaande link. U kunt op deze site meer informatie vinden over dit onderwerp en u kunt er ook de contactgegevens vinden van de klantenservice. Mocht u dus vragen hebben over:

  • de mogelijkheden die dit bedrijf allemaal biedt
  • de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht
  • de beschikbaarheid van de dienst waar u gebruik van wilt gaan maken

Dan kunt u het beste even contact opnemen met een van de vele vriendelijke medewerkers.


Comments are closed.