Ondernemers en Particulieren

Waarom is een wespennest verwijderen gevaarlijk?

vrijdag, 9-11-2018  

Wespen kunnen zenuwslopend en onprettig zijn, vooral wanneer ze in huis komen of als je in de tuin bent. In tegenstelling tot veel andere veel voorkomende plagen, kan je vaak geen wespennest verwijderen zonder extra voorzichtig te zijn en geen vervelende steek te krijgen. Kan je veilig een wespennest verwijderen? Een wespennest verwijderen is een lastig klusje. Zoals velen van ons weten, hebben de inwoners van deze nesten de neiging zich te verzetten tegen elke poging om hen te doden. Van zodra je in de buurt van het nest komt, maak je kans gestoken te worden. De meest problematische wespen tijdens de zomermaanden behoren tot de familie Vespidae. Hoewel veel leden van deze familie een eenzame levensstijl leiden en ons zelden problemen bezorgen, zijn gele jassen, hommels en papierwespen sociale insecten die in grote kolonies leven. Ze bouwen hun nesten in de grond, in bomen, onder dakgoten, binnenmuren en zolderruimtes. De nestconstructie begint in het late voorjaar en duurt de hele zomer door. De kolonie omvat mannetjes en de koninginnen van volgend jaar. Vanwege het belang van hun bestaan en voortplanting zijn de werkende wespen erg beschermend en agressief ten opzichte van degenen die zich te dicht in de buurt van het nest wagen.

Wespennest verwijderen met of zonder professionele hulp

De grotere nesten van gele jassen en hommels die worden beschermd door een envelop van papier-maché zijn uitdagender en kunnen het best worden overgelaten aan specialisten voor ongediertebestrijding, zoals Beestjes Kwijt. Maar als je vastbesloten bent om je grenzen te verleggen, moet je naast het lokaliseren van het nest ook het nest evalueren. Een wespennest verwijderen doe je niet zomaar. Daarom zou je moeten overwegen om een ongediertebestrijdingsbedrijf in te huren. Zelf een wespennest verwijderen dat zich hoog in de bovenste takken van een boom bevindt, is geen goed idee. Vooral als het gebruik van een ladder vereist is om het nest te bereiken. Om redenen die duidelijk moeten zijn, is een nest vol boze wespen en een dwaas op een ladder een potentieel gevaarlijke en levensbedreigende combinatie. Als het nest zich dicht bij de grond in een boom, struik of op een gebouw bevindt, heb je misschien een vechtkans om de ervaring te overleven. Voordat je begint, is het erg belangrijk dat er een ontsnappingsroute wordt gepland. Zorg ervoor dat je eventuele obstakels verwijdert, alvorens je het nest besproeit. Je moet immers het gebied rond het nest snel kunnen verlaten nadat je de spray hebt aangebracht. Als het nest zich bijvoorbeeld in een gebied bevindt waar veel voetgangers voorbijkomen, zoals naast een trottoir in de stad, moet het gebied worden afgezet en voorbijgangers worden weggeleid (hoewel velen misschien liever kijken naar of je gestoken wordt of niet).

Wespen uit je buurt houden met natuurlijke middelen

Als je een van volgende middelen gebruikt in de buurt van wespen, is het aanraden voorzichtig te werk te gaan. Zoek je meer informatie over een wespennest verwijderen en hoe je een afspraak kunt maken voor jouw probleem, klik dan op de volgende link www.beestjeskwijt.nl.

  • Pepermuntolie – Pepermunt is een goedkope, gemakkelijke en efficiënte manier om wespen kwijt te raken, omdat ze niet van de geur houden. Een wespennest verwijderen met pepermuntolie is mogelijk door een dauwdruppel van de olie op wattenschijfjes aan te brengen en deze in de buurt van het wespennest te verspreiden.
  • Suiker en water – Meer bekend als een honingval. Dit werkt door wespen naar het glas of de fles met suiker en wateroplossing te trekken, waar de wesp dan naar binnen kruipt en niet kan ontsnappen. De wesp raakt dan gevangen en zal uiteindelijk sterven.
  • Zeep en water – Zeep doet wespen verstikken.


Comments are closed.