Woning en Tuin

Vrijstaande baden

maandag, 10-11-2014  

Als mensen moeten kiezen voor een inrichting voor hun badkamer, dan worden zelden vrijstaande baden overwogen. Dit is zonde, ze hebben namelijk verschillende voordelen:

  • vrijstaande baden voegen veel sfeer en allure aan de ruimte toe, ze hebben veel meer uitstraling dan de meeste ingebouwde baden
  • u houdt meer ruimte over doordat het bad minder ruimte in beslag neemt
  • gietijzeren baden houden de warmte van het water langer vast, waardoor u veel langer van een comfortabele watertemperatuur kunt genieten
  • u hebt meer mogelijkheden met betrekking tot de plaats waar het bad geplaatst wordt

Ondanks deze voordelen worden vrijstaande baden dus toch maar heel weinig serieus overwogen. In de eerste plaats heeft dit te maken met het feit dat de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor een douche. Natuurlijk biedt een douche als grote voordeel dat u minder water verbruikt en dat u zich sneller op kunt frissen. Een bad heeft echter als grote pluspunt dat u zich er veel beter in kunt ontspannen. Het warme water krijgt echt de tijd om op uw lichaam, uw spieren en uw zenuwen in te werken en ervoor te zorgen dat u helemaal door en door warm wordt. Deze weldadige warmte zorgt ervoor dat u zich veel beter kunt ontspannen en helemaal tot rust komt. Alle baden, dus ook vrijstaande baden, hebben dit als grote pluspunt te bieden. Een andere reden dat vrijstaande baden maar weinig overwogen worden, is dat mensen vaak denken dat het niet in hun badkamer past. Willen zij graag een bad hebben, dan zullen zij vooral geneigd zijn om te kiezen voor een model dat ingebouwd wordt.

Vrijstaande baden passen bijna altijd

Maar wist u dat vrijstaande baden heel goed passen in veel badkamers? Natuurlijk hebt u er wel een beetje ruimte voor nodig, maar als u ruimte hebt voor een inbouwbad, dan hebt u ook voldoende ruimte voor een vrijstaand exemplaar. Het voordeel van vrijstaande baden is, zoals gezegd, dat u rondom het bad meer ruimte overhoudt en dat is natuurlijk gewoon heel erg fijn. Door de extra allure die vrijstaande baden te bieden hebben, zal uw badkamer bovendien veel meer luxe uitstralen en dit is zeker van invloed op hoe u de tijd die u in deze ruimte doorbrengt zal ervaren. U kunt denken dat dit een vrij triviale reden is om te kiezen voor een vrijstaand model, de badkamer is immers een ruimte waar u relatief weinig tijd doorbrengt en voornamelijk komt om u op te frissen. Maar als u echt tot rust wilt komen, dan speelt het uiterlijk van de ruimte ook echt een grote rol. Veel mensen lukt het gewoon niet om te ontspannen in een rommelige kamer en hoe mooier en netter de kamer eruit ziet, hoe meer zij tot rust kunnen komen. Dit is dus zeker een punt om rekening mee te houden als u bezig bent met het inrichten van de badruimte. Wilt u graag een vrijstaand bad, maar weet u niet of dat bij u mogelijk is? Dan kunnen experts u altijd hierbij helpen. Zij kunnen altijd goed bepalen of kamers geschikt zijn voor vrijstaande baden of niet en waar het bad het best geplaatst zou kunnen worden. Natuurlijk zijn ook uw eigen wensen belangrijk bij het plaatsen van dit object. Het belangrijkste is om te weten dat vrijstaande baden in heel veel situaties gewoon een zeer goede keuze zijn.

Waar u aan moet denken

Bij de aanschaf van vrijstaande baden is het niet alleen nodig om na te denken over of de ruimte geschikt is. Als u dit eenmaal weet en als u weet waar het bad geplaatst zou kunnen worden, moet u zelf natuurlijk nog de afweging maken waar u deze daadwerkelijk het liefst zou laten plaatsen. Daarnaast hebt u nog meer zaken waar u uit kunt kiezen. Zo is er ook bij vrijstaande baden natuurlijk keus in de stijl van het product. Over het algemeen kunt u kiezen uit een landelijke, Engelse, Franse of klassieke stijl. Aangezien het een aankoop is die u over het algemeen maar één keer doet, er zit namelijk op de meeste exemplaren vijfentwintig jaar garantie, is het goed om voor uzelf te bepalen welke stijl u het meeste aanspreekt en of u deze stijl ook lang mooi zult blijven vinden. Naast de stijl is bij vrijstaande baden natuurlijk ook het comfort van belang. Alle vrijstaande baden hebben zo hun eigen vorm en de ene vorm zal beter bij uw lichaam passen dan de anderen. Het is daarom ook zeker aan te raden om een showroom te bezoeken en de verschillende vrijstaande baden uit te proberen. Ga er eens in liggen en ervaar of de pasvorm past bij de vorm en houding van uw lichaam. Om echt te kunnen ontspannen als u een warm bad neemt, is dit natuurlijk van ontzettend groot belang. Door te kiezen voor een proefzit ervaart u het best welk exemplaar u het meeste ligcomfort biedt en wat in uw geval dus de beste keus is. Dan rest tot slot de vraag waar u terecht kunt voor dergelijke producten. Een goede keus op dit gebied is Van Heck, specialist in alles op het gebied van badkamers. Op hun website kunt u de verschillende mogelijkheden op uw gemak bekijken en in een van hun showrooms kunt u ze in het echt aanschouwen. Door de grote keus die zij te bieden hebben, is er voor elk wat wils bij hen te vinden.


Comments are closed.