Nieuws

Vergeet niet om je zonnepanelen te reinigen

vrijdag, 20-7-2018  

“Het is natuurlijk heel verstandig om zonnepanelen op je dak te laten installeren. Je kunt daarmee op jaarbasis vele honderden euro’s besparen op de energierekening. Natuurlijk moet je er eerst wel geld in investeren, maar na een x aantal jaren heb je dat bedrag er al uit. Daarna begin je dus flink te besparen. Dus je hebt voorafgaand aan de zonnepanelen elk jaar een relatief stabiele jaarrekening. Je bent voor een gemiddeld huishouden zo maar 150 euro per maand kwijt. Vervolgens ga je investeren in zonnepanelen. Dat betekent dat je uitgaven voor de energierekening opeens omhoog schieten. Je zit dan gemiddeld gezien ook een poos lang boven die 150 euro. Maar op een gegeven moment kom je daar dus onder en dan betaal je misschien nog maar 50 euro per maand. Vanaf dat moment bespaar je dus per maand 100 euro. Op jaarbasis is dat dus al snel 1200 euro en dat zijn toch hele leuke bedragen. Maar als je merkt dat de rekening toch weer omhoog gaat, dan is de kans groot dat je bent vergeten om de zonnepanelen te reinigen. Op het moment dat je de zonnepanelen met een grote zwarte doek zou afdekken, dan kunnen ze geen zonlicht absorberen en dus is er ook niets dat overgezet kan worden in bruikbare energie. Maar vuil is natuurlijk ook iets wat een zonnepaneel kan bedekken. Stof en zandresten kunnen door de regen gelukkig worden weggespoeld. Maar als je een jaar lang gebruik hebt gemaakt van je zonnepanelen, dan zal je zien dat de panelen zijn bedekt met vastgekoekte bladderen, vogelpoep en andere viezigheid. Het zal dus niet zo zijn dat de volledige panelen helemaal zijn bedekt zoals dat het geval zou zijn als je ze bijvoorbeeld met een doek zou afdekken. Maar elk stukje vuil bedekt wel een deel van het paneel waardoor het rendement dus ook minder is. Als je bijvoorbeeld 10 panelen op je dak hebt, en alle kleine beetje viezigheid bedekken samen ongeveer de oppervlakte van één paneel, dan loop je dus het rendement mis van één heel zonnepaneel. Je hebt in dat geval dus 10 panelen gekocht, maar je profiteert uiteindelijk maar van 9. Dat moet je te allen tijde zien te voorkomen en dus is het belangrijk om ten minste 1 keer per jaar je zonnepanelen te reinigen. Je moet daar dan natuurlijk wel een speciaal schoonmaakbedrijf voor inhuren. Mocht je op zoek zijn naar een schoonmaakbedrijf, dan kun je terecht op de website van -cleanservice.nl.

Laat je zonnepanelen reinigen door schoonmaakbedrijf B-CLEAN

Het is dus belangrijk dat je je zonnepanelen laat reinigen en het is belangrijk dat je dit jaarlijks door een professioneel schoonmaakbedrijf laat doen. Daarom kun je voor zonnepanelen reinigen het beste een beroep doen op B-CLEAN. Bij dit schoonmaakbedrijf weten ze namelijk precies wat er allemaal komt kijken bij zonnepanelen reinigen. Het is namelijk zeker niet een kwestie van even een doekje erover halen. De panelen zijn kwetsbaar en kunnen niet zomaar met normale schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt. Daarom maken schoonmakers van B-CLEAN gebruik van water zonder kalk en speciale zachte doeken en borstels om de zonnepanelen te reinigen.

Maak gebruik van B-CLEAN voor elke schoonmaak klus

Je kunt zoals gezegd bij B-CLEAN terecht voor zonnepanelen reinigen. Maar je kunt het schoonmaakbedrijf ook inhuren voor andere klussen zoals:

  • Particuliere schoonmaak
  • Zakelijke schoonmaak
  • Dakkapel reiniging
  • Interieur onderhoud

Kortom, als er iets schoongemaakt moet worden, dan ben je bij dit bedrijf zeker aan het goede adres. Kijk dan ook voor meer informatie gerust eens op de website van b-cleanservice.nl.”


Comments are closed.