Bedrijven en Bedrijfsleven

Snel een goede rolcontainer nodig?

zaterdag, 27-4-2019  

Bij iedere onderneming komt afval vrij. De meest bekende manier voor afvalinzameling in het bedrijfsleven is tot op heden nog steeds het inzamelen van afval met behulp van rolcontainers. Dit is niet vreemd, want rolcontainers zijn er in veel verschillende soorten, maten en zelfs kleuren. Dat maakt van rolcontainers een uitermate geschikt middel om afvalstromen gescheiden in te zamelen. Kijk direct op milieuservicenederland.nl.

De geschikte rolcontainer

Door voor iedere afvalstroom een andere kleur rolcontainer te gebruiken, maken ze het een stuk eenvoudiger om te zien welk afval waar weggegooid dient te worden. Rolcontainers zijn een uitermate goed inzamelmiddel om diverse afvalstromen in te zamelen. Met de rolcontainers zamelt u dan ook gemakkelijk de volgende afvalstromen in:

  • Restafval
  • Papier en karton
  • Vertrouwelijke documenten
  • Glas
  • Swill
  • Verpakte etensresten
  • PMD
  • Folie
  • Chemisch afval

Milieu Service Nederland beschikt over het grootste assortiment van rolcontainers in Nederland. Ze plaatsen hun rolcontainers altijd binnen 24 uur, door heel Nederland. Dus ook als er bij u sprake is van een onvoorziene situatie en u heeft met spoed een geschikte rolcontainer nodig, bent u bij hen aan het juiste adres. Dankzij het ruime assortiment hebben ze vrijwel altijd een geschikte container voor u klaarstaan.

Afhankelijk van de afvalstroom die u met een rolcontainer wil gaan inzamelen, heeft u de keuze tussen zowel kunststof als metalen rolcontainers. Zowel de kunststof als de metalen rolcontainers zijn goed afsluitbaar, zodat er geen ongedierte bij het afval kan komen. Tevens zorgt dit ervoor dat er geen nare luchtjes uit de container ontsnappen.

Bij Milieu Service Nederland heeft u de keuze tussen rolcontainers met veel verschillende inhoudsmaten. Dit stelt ze in staat om u altijd een container te leveren die precies bij uw behoeften aansluit. U wilt immers geen te kleine rolcontainer plaatsen. Dan zit deze immers te snel vol en heeft u een hogere ledigingsfrequentie nodig. Ook aan het plaatsen van een te grote rolcontainer kleven nadelen. Deze zit dan wel minder snel vol, maar dit zorgt er ook voor dat hij minder vaak geleegd wordt. Het afval kan dan gaan stinken, ongedierte aantrekken en voor overlast zorgen.

Samen met u bepalen ze de juiste containermaat en bijpassende ledigingsfrequentie. Zo voorkomen ze dat uw rolcontainers te snel vol raken of dat u last krijgt van overlast.

Afval scheiden

Afval scheiden is beter voor het milieu én uw portemonnee. Als u uw afval niet scheidt en alles in één rolcontainer gooit, zit deze veel sneller vol. Daarnaast komt dit afval dan allemaal bij het restafval terecht. Dit is een dure afvalstroom, omdat het bij het verwerken wordt verbrand. Dit is slecht voor het milieu! Dat zorgt ervoor dat deze afvalstroom relatief duur is om af te voeren. Dus hoe groter deze afvalstroom, hoe hoger uw totale afvalkosten. Daarnaast zorgt het verbranden er ook voor dat eventuele recyclebare stoffen verloren gaan.

Daarom is het beter om uw afval te scheiden. Dit zorgt er immers voor dat uw afval optimaal gerecycled kan worden. Zo gaan er geen waardevolle grondstoffen verloren en blijft de afvalstroom voor het restafval zo klein mogelijk. Een rolcontainer maakt het gemakkelijk om uw afval te scheiden. Voor iedere afvalstroom beschikken ze over een aparte kleur. Alle kunststoffen rolcontainers voor papier en karton zijn bijvoorbeeld blauw en de rolcontainers voor PMD rood. Daarnaast voorzien ze alle rolcontainers ook van een sticker waarop de afvalstroom staat aangegeven. U ziet dus in één oogopslag welk afval in welke container gedeponeerd dient te worden.


Comments are closed.