Smartphone en Tablet

Sim only of abonnement met telefoon?

zondag, 25-11-2018  

Als het gaat om telefoonabonnementen, dan heb je eigenlijk twee opties, namelijk een sim only, maar ook een abonnement waarbij je een gratis telefoon krijgt. In het verleden koos iedereen eigenlijk standaard voor dat laatste, het klinkt immers heel aantrekkelijk dat je een toestel gratis erbij krijgt! Maar steeds meer mensen kiezen nu voor sim only en dat heeft te maken met het feit dat dit laatste gewoon veel voordeliger is. Providers geven echt niet gratis telefoons weg, de kosten die zij daaraan kwijt zijn verrekenen zij gewoon in de abonnementstarieven. Je lijkt daardoor voordelig uit te zijn, maar in feite ben je dat helemaal niet. Je betaalt de smartphone uiteindelijk gewoon zelf en in veel gevallen is dit een duurder model dan je zelf misschien ooit gekozen zou hebben. Als jij ook nog een manier zoekt om te besparen, dan kan het daardoor echt de moeite waard zijn om niet weer voor een gewoon abonnement te kiezen, maar om in plaats daarvan te kiezen voor een sim only!

Sim only geeft je vrijheid

Het kiezen voor sim only levert je dus zeker een financieel voordeel op, helemaal als je niet altijd per definitie het allernieuwste model wilt hebben dat op de markt is gekomen. Vanuit financieel oogpunt is het dus al aantrekkelijk om hiervoor te kiezen, maar het heeft nog een voordeel en dat is dat het je veel vrijheid geeft. Providers bieden immers altijd een beperkt aanbod aan merken en modellen telefoons aan, waardoor je lang niet altijd voor dat type smartphone kunt kiezen dat jij graag zou willen hebben. Als je kiest voor sim only, dan heb je natuurlijk wel alle vrijheid om dat gebied. Je kunt dan gewoon zelf kiezen welk merk smartphone jij graag wilt hebben en welk model het best bij jou past. Ook hoef je dan niet per definitie ieder jaar of iedere twee jaar een nieuw toestel te gaan gebruiken, maar jij kiest er dan zelf voor wanneer je jouw smartphone gaat vervangen. Het levert je dus echt verschillende voordelen op:

  • je kunt een merk en model kiezen dat jij echt wilt hebben
  • je kunt jouw toestel vervangen wanneer jij dat wilt
  • je kunt geld besparen

Allemaal uitstekende redenen dus om niet langer voor een abonnement met telefoon te kiezen, maar om in het vervolg de keus te maken voor sim only!

Vergelijk verschillende providers

Doordat steeds meer mensen kiezen voor sim only, zijn er ook steeds meer providers die dit aanbieden en zij bieden hiervoor dan vaak ook nog verschillende mogelijkheden aan. Door deze ruim keus kan het soms best lastig zijn om die variant te kiezen die het beste bij jou past, om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders op dit gebied. Gelukkig zijn er tegenwoordig voor verschillende zaken uitstekende vergelijkingssites en zo ook voor het vergelijken van sim only aanbiedingen van providers. Hiervoor kun je heel goed terecht op simonly.com! Zij vergelijken eigenlijk alle telefoonproviders die er zijn, zodat jij een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten. Prettig is dat je de mogelijkheid hebt om zelf wensen in te voeren, zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je 3G of 4G internet wilt hebben, hoeveel data je per maand wilt kunnen verbruiken en hoeveel belminuten jouw voorkeur heeft. Door al deze wensen in te voeren, krijg je die opties te zien die er het beste bij aansluiten. Zo zie je meteen welke van de providers het best past bij jouw wensen en het voordeligst is! Voor het uitzoeken van een sim only die bij jou past, ga je dus naar simonly.com!


Comments are closed.