Erotiek

Seksspeeltjes

donderdag, 29-1-2015  

Seks is over het algemeen bedoeld om de soort te laten voortbestaan. Het leidt tot zwangerschappen en geboortes van nieuwe individuen, die weer geslachtsrijp worden en op hun beurt hun biologische taak volbrengen. De mens is één van de weinige diersoorten (zie voor dit onderwerp ook onze verre neef de bonobo) die seks los is gaan zien van de voortplantingsfunctie. Bij ons dient seksuele interactie ook als sociaal bindmiddel en als manier om als stel een emotionele fundering te leggen, zodat je samen het nageslacht kunt opvoeden. Seks zit zo ingebakken in ons biologisch systeem, dat sommigen onder ons het routineus doen en de prettige aspecten ervan voor lief nemen. Een vaste dag in de week, op een vast tijdstip een vast standje. De seksdrive is er, maar de lol lijkt een beetje te ontbreken. Seksspeeltjes kunnen een speelse houding introduceren in een seksuele relatie en de nadruk leggen op het fysieke genot van de handelingen. Of jullie nu al jaren bij elkaar zijn en toe zijn aan iets nieuws of net samen zijn en jullie grenzen willen verkennen: seksspeeltjes zijn voor iedereen op een andere manier spannend. Je zou zelfs speciaal voor het seksuele spel bij elkaar kunnen komen en een fijne avond doorbrengen met iemand met dezelfde interesses in de slaapkamer. Je weet dan als het goed is allebei waar je aan toe bent en hoe je met de gekozen seksspeeltjes om moet gaan. Voor het merendeel van de mensen betekenen seksspeeltjes echter al snel een kinky toevoeging aan de reguliere seksuele ervaring. Het is daarom essentieel dat je bijzondere voorkeuren en de wens om iets nieuws te proberen goed met je partner bespreekt. Laat het duidelijk zijn hoe ver ieder van jullie wil gaan en hoe de verschillende wensen te combineren vallen tot een sekssessie die voor beiden bevredigend is. Verdiep je daarom eerst in het aanbod. Een aantal artikelen wordt gezien als wat gebruikelijker dan anderen. Deze gebruikelijke seksspeeltjes zijn te vinden in de meeste erotische winkels. Hieronder vallen ook online seksshops.

Seksspeeltjes uitproberen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten seksspeeltjes en voor elke soort bestaat een markt. Het is interessant om je voor te stellen hoe seksuele voorkeuren uiteen kunnen lopen, wanneer je al deze verschillende artikelen bekijkt en je laat informeren waar ze voor dienen. In reguliere seksshops en webwinkels, zijn in ieder geval de volgende seksspeeltjes te vinden:

  • vibrators en dildo’s
  • sexy lingerie (eigenlijk behoort dit niet tot de seksspeeltjes, maar wel een artikel dat de seksuele ervaring intenser kan maken)
  • zweepjes, handboeien en blinddoeken
  • anale kralen
  • kostuums voor rollenspellen
  • chokers en tepelklemmen

Dit is al een behoorlijk uitgebreid aanbod voor de geïnteresseerde beginneling. Het is typisch dat zelfs deze meer reguliere artikelen al een grote mate van intensiteitsverschil laten zien. Sexy lingerie is bijvoorbeeld een behoorlijk laagdrempelige manier om de seks intenser te maken, maar enkele van de hierboven genoemde speeltjes komen uit de lichtere BDSM-scene. BDSM is een verzamelnaam voor verschillende soorten erotiek, die veel gebruik maken van onderdanige en dominante rollen. Seksspeeltjes die kunnen worden gebruikt om deze rollen te bevestigen zijn artikelen zoals chokers, tepelklemmen, handboeien, zweepjes en blinddoeken. In dit soort seksuele rollenspellen levert de ene partner zich volledig over aan de andere. Dit kunnen hele spannende en opwindende rollenspellen zijn, maar ook hier is het belangrijk om altijd aan te kunnen geven waar je grenzen liggen. Mensen die over het algemeen niet zo bekend zijn met wat seksspeeltjes zijn en hoe ze gebruikt kunnen worden, associëren het gebruik van hulpmiddelen bij de seks al snel met deze soms gewelddadige scene. Dat dit niet voor iedereen is, moge duidelijk zijn. Seksspeeltjes kunnen echter veel subtieler worden ingezet, op manieren die ook mensen met een conventioneel seksleven kunnen interesseren.

Extra genieten

Seksspeeltjes zijn dus vooral een manier om extra te genieten van de seks. Ben je benieuwd wat dit jou en jouw seksleven kan opleveren, bekijk dan eens het assortiment van verschillende erotische webwinkels om een indruk te krijgen van wat er allemaal op de markt is. Er is voor iedereen en voor elke seksuele voorkeur wel iets interessants te vinden. Onthoud dat ook zaken zoals erotische massageolie als opwindend hulpmiddel gezien kunnen worden. Dit classificeert niet echt als erotisch speeltje (misschien omdat het er niet uitziet als speelgoed, in tegenstelling tot menig felgekleurde rubberen of plastic dildo), maar het kan dezelfde functie vervullen als daadwerkelijke seksspeeltjes. Harder en ruiger is niet per definitie beter. Jij en je partner moeten je vooral prettig voelen bij de seksspeeltjes die jullie uitkiezen. Sommige seksspeeltjes vergen wat ervaring om correct te leren bedienen. Zo zijn er elektrische vibrators met een interessant en uitdagend ontwerp. Er zitten dan bijvoorbeeld allemaal kleine gekromde uitsteeksels aan, die bij sommige mensen de associatie oproepen met insectenpootjes. Deze aparte onderdelen zijn bedoeld om zowel clitoraal als anaal extra te stimuleren. Bij een sekssessie zonder speeltjes of hulpmiddelen zal een dergelijke sensatie vrijwel onmogelijk zijn om tot stand te brengen, tenzij je een partner hebt met bijzonder kundige vingers. Zo kun je tot ontladingen komen waarvan je geen idee had dat je daar fysiek toe in staat was. Seksspeeltjes kunnen op deze manier een verrassende uitwerking hebben op je lijf, je seksleven en (in het verlengde daarvan) je relatie met je partner. Voor je het weet verbaas je jezelf en elkaar met wat er plotseling mogelijk is tussen de lakens, wanneer je besluit seksspeeltjes te introduceren in de slaapkamer.


Comments are closed.