Webdesign en Webdevelopment

Responsive webdesign: website aanpassen aan scherm

donderdag, 11-9-2014  

Als je als internetbezoeker naar een bepaald product op zoek bent, dan type je bepaalde woorden in of woordcombinaties en dan krijg je een aantal mogelijkheden aangereikt. Vervolgens kies je voor een bepaalde website. Je kom dichter bij het product of de dienst waar je naar op zoek was. Negentig procent van alle bedrijven die een product of een dienst aanbieden begeven zich op het internet. Als bedrijf kun je dan ook niet meer zonder. Omdat tegenwoordig op verschillende apparaten gebruik wordt gemaakt van het internet, is het bouwen van een website niet meer alleen toegespitst op het beeldscherm van uw computer. Bij The Internet One bent u aan het juiste adres als u graag een goede, effectieve website wilt laten bouwen met een responsive webdesign. U vraagt zich nu natuurlijk af wat dat precies is: responsive webdesign. Een website ziet er anders uit op het scherm van je telefoon omdat dit scherm kleiner is dan bijvoorbeeld het scherm van je tablet of het scherm van je computer. Dit is de reden dat je dan ook moet zorgen dat het formaat van he website zich aanpast aan het gebruik op de verschillende apparaten. De manier van ontwerpen die daarmee bezig is wordt responsive webdesign genoemd. The Internet One kan er dus voor zorgen dat je website wordt toegespitst op het gebruik op alle apparaten die gebruik kunnen maken van het internet. Responsive webdesign is niet meer uit onze tijd weg te denken. Een beetje ondernemer moet zich bezighouden met de visuele weergave van zijn bedrijf. Natuurlijk hangt het enorm af van hoe en wat je verkoopt als ondernemer. Als je een dienst levert of juist een product aan de man wilt brengen, dan maak je van andere zaken gebruik dan als je website alleen maar een organiserende functie heeft. Wij zijn als bedrijf altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet en design. Wij vinden dat belangrijk en willen mensen die wel het ondernemersgevoel hebben maar weinig technisch verstand van internet, graag helpen aan een goede en effectieve website. Wat doet responsive webdesign en The Internet One voor jou?

  • Draagt bij aan de vindbaarheid van je website door SEO en linkbuilding.
  • Zorgt voor een responsive webdesign dus zichtbaar op alle apparaten.
  • Verhoogt de traffic op je website.
  • Verhoogt de effectiviteit van je website.

Responsive webdesign door The Internet One

Als bedrijf weten wij hoe belangrijk het is dat je website er goed uitziet. Maar esthetiek is – hoe stom dat ook klinkt – niet van het grootste belang voor de effectiviteit van je website. Er is gedegen onderzoek gedaan naar aspecten waar mogelijke kopers of klanten op reageren als ze op internet zoeken. Rode knoppen zijn bijvoorbeeld zeer effectief als verkoop punt. Deze kleur – zo blijkt uit onderzoek – zet de mensen aan te kopen. In internettermen wordt dat ook wel ‘call to action genoemd.’ Deze rode knop vind je op veel websites die producten verkopen. Deze websites worden ook wel webshops genoemd. Een ander aspect naast responsive webdesign, waar vanaf het eerste moment van het bouwen van de website rekening mee moet worden gehouden is SEO. Naast responsive webdesign moet je erg goed nadenken op de teksten die je op de website plaatst. Webteksten of content zijn belangrijk. Content moet relevante informatie bevatten over je website. Daarnaast is het belangrijk dat er goede linkbuilding wordt gedaan. Dat houdt in dat er voldoende links worden geplaatst op je website die doorlinken of teruglinken naar relevante pagina’s. Er wordt weleens gezegd dat websites een soort spinnenweb moeten vormen. Wanneer een bezoeker erop komt moet hij moeizaam van de ene naar het andere pagina worden geleid tot hij aankomt bij de grote rode knop! Daar moet hij tot actie over gaan. Hoe vaker mensen actief op een website zijn, hoe beter hij zal werken en hoe meer je om zult zetten.

‘Responsive webdesign voor mijn bedrijf’, een tevreden klant vertelt

Ik heb mijn website laten bouwen door The Internet One. Dat deed ik omdat mijn website er niet professioneel uitzag als je hem opende op andere schermen dan je computer. Op mijn website is veel informatie te vinden en ik verdien voornamelijk geld met de banners en mijn e-mailbestand. Het is zaak dat je als website weet wat je klanten willen en welke informatie ze interessant vinden. Het verzamelen en verwerken van informatie is dan ook waar ik me dagelijks mee bezig houdt. Omdat ik veel bezoekers had die graag gebruik wilde maken van mijn website op hun telefoon, moest mijn website formaat worden aangepast. Dat gebeurde door middel van responsive webdesign. The Internet One heeft ervoor gezorgd dat mensen die mijn website bezoeken mijn artikelen en verzamelde informatie ook vanaf hun telefoon kunnen lezen. Ik besefte best laat dat dit aanvankelijk niet het geval was. Mijn bezoekersaantal is enorm gestegen door responsive webdesign. Responsive webdesign is echt iets wat je niet zomaar zelf kunt doen. Dat moet je laten doen door een deskundige. Het prettige aan The Internet One is dat ze niet alleen verstand hebben van het bouwen en ontwerpen van een website, maar dat ze ook precies weten waarop je moet letten verkoop technisch gezien. Waar je geld mee verdiend zijn vaak andere dingen dan alleen de verkoop van een product. Er wordt bijvoorbeeld heel veel geld verdiend met de verkoop van reclames middels banners op websites. Bezoeker zijn ongelofelijk veel waard. Voor databestanden wordt heel veel geld neergelegd. Het is prettig om met een partij te werken die hiervan alles weet en die je alles kan uitleggen wat nodig is om als bedrijf gezond te functioneren op internet. Ik kan iedereen aanraden om contact op te nemen met The Internet One.


Comments are closed.