Cursus en Opleidingen

Maximaliseer de potentie van je werknemers met een cursus Excel basis

vrijdag, 20-7-2018  

Als je op een kantoor werkzaam bent waar veel met Excel wordt gewerkt, dan is het geen gek idee om een cursus Excel basis te organiseren. Het punt met Excel is namelijk dat je er ontzettend veel mee kunt doen, maar dat de meeste mensen alleen oppervlakkig gebruik maken van het programma. Het is dan ook net als met de hersenen. Je kunt er van alles mee en toch gebruiken we schijnbaar maar 10%. Dus alleen het topje van de ijsberg is bruikbaar, de rest gebeurt allemaal onder het oppervlak via allerlei onbewuste prosessen. Hetzelfde zie je ook met mobiele telefoons. Met elke versie van de iPhone kun je weer meer. De mogelijkheden lijken eindeloos en om deze reden willen mensen ook altijd de nieuwste iPhone in hun bezit hebben. Maar vervolgens gebruiken de meeste mensen de iPhone of Samsung voor de meest basale functies zoals:

  • Bellen
  • WhatsAppen
  • Internetten
  • De vele Apps (Facebook, Instagram, Snapchat)

Al die mooie nieuwe functies worden niet eens aangeraakt. Vaak weet men niet eens dat je al die functies op de telefoon hebt. Het is ook niet zo gek, want als je zou willen weten wat je echt allemaal met je telefoon kunt doen, dan heb je een cursus nodig. Met een telefoon is dat dus niet zo noodzakelijk, maar met Excel is het juist wel heel goed dat je precies weet wat je er mee kunt. Het is anders net alsof je word gebruikt zonder spellingscontrole. Je gaat dan bijvoorbeeld bij elk woord waar je niet zeker bent over de spelling een woordenboek pakken. Je kunt wel nagaan dat je hierdoor enorm veel tijd verliest en dat allemaal omdat je niet weet dat je gebruik kunt maken van de spellingscontrole. Zo is het met Excel ook. Dus zodra je wel weet wat je zoal kunt doen met Excel, dan kun je effectiever van het programma gebruik maken en uiteindelijk veel tijd besparen. Daarom is het in heel veel gevallen voor alle werknemers op een kantoor verstandig om een cursus Excel basis te volgen. Je hoeft namelijk niet meteen alles te weten over Excel, want het meeste heb je ook niet nodig. Maar basiskennis is zeker wel verreist om de standaardfuncties te kunnen gebruiken. Het is als manager of eigenaar van een onderneming, dan ook zeker geen slecht idee om een cursus Excel basis te organiseren voor alle werknemers op het kantoor zelf. Je kunt dan in 2 of 3 dagen een dagdeel reserveren voor de cursus. Iedereen kan via de cursus Excel basis dan weer helemaal meekomen met dit programma en daarna zal je zien dat de productiviteit en efficiëntie alleen maar omhoog zullen gaan.

Waar kan ik een cursus Excel basis regelen?

Mocht je dus een dergelijke cursus Excel basis op kantoor willen organiseren, dan kun je terecht op de website van vandijkcomputeropleidingen.nl. Je kunt via deze organisatie zowel cursussen voor beginners volgen als voor gevorderden. Dus ook als je naast een cursus Excel basis een vervolgcursus wilt organiseren, dan is dat via vandijkcomputeropleidingen.nl geen enkel probleem. Tevens kun je naast een cursus Excel basis ook vele andere cursussen volgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Word
  • PowerPoint
  • Outlook

Dus alles qua Microsoft Office kun je onder de knie krijgen via vandijkcomputeropleidingen.nl. Stel je eens voor hoe spetterend je presentaties zijn als je precies weet hoe je het maximale uit een PowerPoint presentatie kunt halen.

Neem contact op met vandijkcomputeropleidingen.nl

Wil je meer weten of een cursus Excel basis inplannen, neem dan gerust even een keer contact op met een medewerker van Van Dijk Computeropleidingen.


Comments are closed.