Webdesign en Webdevelopment

Linkbuilding voor een betere vindbaarheid

woensdag, 17-9-2014  

Heb je een website of blog? En kun je nog wel wat bezoekers gebruiken? Dan is het aan te raden om aan linkbuilding te doen. Linkbuilding zorgt er namelijk voor dat een site goed vindbaar is in zoekmachines, en dat is natuurlijk de bedoeling. Zo kun je veel meer bezoekers trekken, en dat is toch het uiteindelijke doel. Maar het is niet makkelijk om zelf aan linkbuilding te doen. Vooral niet als je geen vakkennis over dit onderwerp bezit. Waar plaats je links? Dit is bijvoorbeeld een essentiële vraag. Want niet elke online plek zorgt voor het optimale effect. Daarnaast is dit ook nog eens een klus die heel veel tijd kost. Dus dan is een goede oplossing om dit hele proces uit handen te geven. En dan kan een bedrijf uitkomst bieden, zoals Middle Road. Dit is een bedrijf met veel vakkennis en dat is zeker nodig als je een partij inhuurt om linkbuilding voor je uit handen te nemen. Want het is een investering waarvan je als het goed is het geld snel kan terugverdienen. Meer traffic naar je webpagina betekent meer klanten, wat het gevolg kan hebben dat je meer inkomsten krijgt. Maar dan moet linkbuilding uiteraard wel op de juiste manier gebeuren!

Linkbuilding voor iedereen?

Voor wie is linkbuilding eigenlijk geschikt? Eigenlijk voor iedereen. Grote bedrijven doen hieraan, want natuurlijk is online vindbaarheid een zeer belangrijk onderdeel van de online marketing, voor iedereen. Maar ook kleinere bedrijven kunnen er erg veel aan hebben. Ook als je niet al te veel te besteden hebt, kun je al veel bereiken met linkbuilding. Want adverteren in de krant of tijdschrift is bijvoorbeeld al redelijk ouderwets te noemen. Denk na bij jezelf: lees jij al die advertenties in de krant? En hoe vaak heb je actie ondernomen nadat je zo’n commercieel bericht had gezien? Waarschijnlijk merk je dan net als vele anderen dat advertenties in de papieren media niet zo effectief zijn. Niet zoals vroeger in ieder geval, want tegenwoordig is internet vele malen populairder. Vaak heb je al snel een hele mooie site, want voor weinig geld kun je al een professionele en gebruiksvriendelijke website zelf bouwen of door iemand anders laten maken. Maar dan is het natuurlijk zaak om ervoor te zorgen dat mensen ook daadwerkelijk naar die website gaan, anders heb je er helemaal niks aan. En hierbij kan linkbuilding een grote rol spelen. Maar bij linkbuilding kun je niet maar lukraak overal links plaatsen, dat is niet wat linkbuilding inhoudt. Ten eerste moeten het relevante sites zijn die voor meer traffic naar jouw webpagina zorgen. Daarbij moet het ook geen enorme overvloed aan links zijn, want dan kan bijvoorbeeld Google dit zien als spam en dan heeft die manier van linkbuilding helemaal geen zin. Google heeft een aantal regels opgesteld omtrent linkbuilding, en als je je daar niet aan houdt kan dat hele nare consequenties hebben. Daarom is het goed om dit aan een professional over te laten. Laat zo tactisch goede links plaatsen, die relevant zijn voor je site. Dan wordt de website door middel van linkbuilding niet alleen via Google en andere zoekmachines beter gevonden, maar ook ben je dan bijvoorbeeld op belangrijke blogs te vinden. Heb je nog nooit van termen als backlinks of algoritmes gehoord? Dan is het zeker aan te raden om bijvoorbeeld Middle Road in te schakelen. Medewerkers van dit bedrijf hebben hier namelijk wel verstand van en kunnen voor een vriendelijke prijs veel betekenen voor jouw bedrijf. En als je dankzij deze professionele wijze van linkbuilding meer klanten weet te trekken, heb je die investering binnen korte tijd weer terugverdiend.

Middle Road: meer dan linkbuilding

Middle Road heeft van meer zaken verstand dan alleen linkbuilding. De focus ligt op de vormgeving, maar ook ontwikkeling en uitvoering van internet applicaties en websites. Heb je nog helemaal geen website, dan kun je het webdesign aan dit bedrijf overlaten. Natuurlijk is het tegenwoordig niet ingewikkeld om een eigen website te bouwen. Maar bedenk wel hoe veel kennis je zelf hebt ten opzichte van een expert. Wat is het doel wat je wil bereiken? Wat weet je bijvoorbeeld van SEO-teksten? Ook met het design kan rekening worden gehouden met de vindbaarheid in zoekmachines. Dus weet je hier helemaal niks van? Dan kun je dit werk beter aan een gespecialiseerd bureau overlaten. Want ook van het ontwerpen moet je verstand hebben. Wat wil je uitstralen met een site? En wat weet je van de gebruiksvriendelijkheid? Als er een probleem is met de site, hoe ga je dat dan oplossen? Middle Road werkt met WordPress, wat een veelgebruikt en zeer populair content management systeem is. Veel professionele websites worden hiermee gebouwd, en toch is het voor klanten eenvoudig in het gebruik. Aanpassingen in de tekst zijn zeer makkelijk zelf te doen. Maar ook andere plug-ins zijn bijvoorbeeld niet moeilijk te bewerkstelligen, als de site eenmaal is opgebouwd door een professional. Ook kun je bij dit bedrijf applicaties laten maken, dit is geen eenvoudige opgave om te doen als je hier weinig kennis van hebt. Applicaties kunnen echt een aanwinst zijn voor een bedrijf, mocht je klanten hebben die behoefte hebben aan een app op hun telefoon. Heb je bijvoorbeeld ook al eens aan online visitekaartjes gedacht? Daarbij kan dit bedrijf ook een handje helpen. Daarbij is Middle Road een betrouwbaar bedrijf met veel ervaring op het gebied van internet.


Comments are closed.