Nieuws

Levering en montage van steigermateriaal

vrijdag, 30-1-2015  

Het is een vertrouwd gezicht in steden en dorpen: de stellingen en bouwsteigers die je kunt zien bij bijvoorbeeld gevels die schoongemaakt of gerenoveerd worden, waarop bouwvakkers af en aan lopen. Met de bouwradio aan zorgt het voor een levendig tafereel. Maar ook bijvoorbeeld voor het transporteren van water en gas, en bij hekwerken en wegbebakening worden buizen veel gebruikt. De voordelen van steigermateriaal zijn duidelijk: het bespaart ruimte, gewicht, tijd en geld. Dan is het handig als het makkelijk te vinden is en tegen een scherpe prijs. Tojan heeft een grote voorraad hiervan in huis, waardoor er een snelle levertijd is. U kunt het zowel laten opsturen tegen lage verzendkosten- als ophalen in Nieuwegein. Levering van steigermateriaal kan zowel in Nederland als in België. Op de website www.tojan.nl vindt u het veelzijdige aanbod. Als u vragen heeft, kunt u altijd bij Tojan terecht, die bekend staat om de persoonlijke service. Via de website kunt u hiervoor contact opnemen. De voordelen van Tojan op een rij:

 • kwaliteit staat voorop
 • snelle levertijd
 • uitstekende service

Zo kan alles in een mum van tijd in-en uit elkaar gehaald worden.

Steigermateriaal voor elke klus

Steigermateriaal kent tegenwoordig steeds meer toepassingen. Van oudsher wordt het dus veel gebruikt voor het bouwen van steigers. Aangezien deze vaak personen moeten kunnen dragen, zorgt Tojan voor stevig materiaal van de beste kwaliteit. Er kan bovendien van alles aan bevestigd worden, zoals de bekende geveldoeken, waardoor de stellingen op een mooie manier, bijvoorbeeld met een reclame of een schilderij, aan het zicht onttrokken worden en de bouwvakkers rustig hun gang kunnen gaan. Wat veel mensen niet weten, is dat de laatste jaren steigermateriaal voor zoveel meer toepassingen gebruikt wordt, ook op plekken en in toepassingen waar je het het minst verwacht. Naast het meer industriële gebruik in de bouw, scheepvaart, voor gas-en waterleidingen kunt u ook bij Tojan terecht voor o.a.:

 • tuinmeubels
 • beachvlaggen
 • hekwerken
 • steigermeubels
 • spandoeken
 • beursstand
 • bewegwijzering
 • bedrijfspresentatie

De steigerbuizen zijn gegalvaniseerd of van aluminium, kunnen op maat gezaagd worden en zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. De buiskoppelingen die bij het steigermateriaal horen zijn van gietijzer, aluminium en RVS. De keuze hangt van de toepassing af, elk heeft zo zijn eigen voordeel. Zo hebben aluminium koppelingen een licht gewicht en zijn ze corrosiebestendig. De gietijzeren zijn het goedkoopst en veelzijdig toepasbaar en de RVS buiskoppelingen zijn vanwege hun uiterlijk populair bij ontwerpers van in- en exterieurs. Zo wordt voor creatieve doeleinden in het interieur het robuuste en stevige steigermateriaal steeds populairder. Het industriële uiterlijk spreekt veel designers en modebewuste mensen aan. Je hoeft maar een woonblad door te bladeren en je ziet talloze voorbeelden met uitleg hoe je dit zelf kunt maken. Het is ook handig en makkelijk om zelf te monteren met als resultaat een bank, kapstok of tafel. Steigermateriaal is een hippe en goedkope eyecatcher in de woonkamer, keuken of hal. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door de regenbestendigheid is RVS steigermateriaal voor buiten, zoals stoere tuinmeubels, weer zeer geschikt. Die kun je natuurlijk heel duur bij de woonmarkt aanschaffen, waar ze tegenwoordig ook volop te vinden is, maar als je het net zo makkelijk en bovendien goedkoper bij Tojan kunt aanschaffen, waarom niet? Ze zijn vaak met niet meer dan een inbussleutel in elkaar te draaien. Je kunt het, als je creatief bent, zelf in elkaar zetten ofwel wij komen bij je langs om het te monteren. In talloze andere producten waar je niet zo snel aan zou denken zit steigermateriaal, zoals bijvoorbeeld beachvlaggen. Oorspronkelijk vooral gebruikt op het strand, worden ze nu volop toegepast als reclamemateriaal bij bedrijfs-en productpresentaties. Met hun lichte gewicht en flexibiliteit zijn ze hier perfect geschikt voor, en zijn tegelijkertijd opvallend en aantrekkelijk. Door het gebruik van een key clamp, die wij ook in ons assortiment hebben, kan het steigermateriaal worden ingezet in verschillende constructies, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden zijn voor steigermateriaal zoals in de interieurbouw, bewegwijzering, utiliteitsbouw en infrastructuur. Maar ook magazijnstellingen en reclameborden krijgen hiermee een sterke verbinding, die ook weer net zo snel gedemonteerd kan worden. Ook voor advies hoe iets het beste in elkaar gezet kan worden en met welk materiaal kunt u vrijblijvend contact opnemen met Tojan via tojan.nl.

Monteren van steigermateriaal

Nederland heeft erg veel verschillende weerstypen. Je weet van tevoren nooit wat het weer zal brengen en bij regen, kou en storm moeten de bouwconstructies en hekwerken overeind kunnen blijven staan en niet gaan roesten. Voor de veiligheid is het ook bij tijdelijke opstellingen zoals steigers van belang dat het steigermateriaal stevig gemonteerd worden en goed blijven staan op verschillende grondoppervlakken. Als u hier zelf geen expertise voor in huis heeft, monteren wij graag het steigermateriaal voor u en kunnen zo nodig ook helpen met het ontwerpen van de constructie, die de basis vormt van elk eindproduct. De buizen en buisklemmen worden goed in elkaar gezet, waardoor ze een groot gewicht kunnen dragen. Ook met het aanverwante materiaal wat wij verkopen, zoals zwenkwielen, expanders, draaikoppelingen en spanelastiek weten ze raad. De vakmensen van Tojan hebben veel ervaring en weten dus precies hoe dit kan worden aangepakt, uiteraard afgestemd op uw wensen. En als de klus klaar is en de stelling of het steigermateriaal weer weg moet, komen ze hem weer net zo snel uit elkaar halen.

Meer van Tojan.nl


Comments are closed.