Woning en Tuin

Kamerplanten: haal de natuur in huis

zondag, 11-1-2015  

Er is geen betere manier om de natuur een beetje naar binnen te halen dan door kamerplanten in huis te hebben. Het ziet er leuk en vrolijk uit en vaak is het ook nog gezond: sommige kamerplanten reinigen de lucht en kunnen dus goed dienst doen op bijvoorbeeld kantoren, maar ook thuis. Kamerplanten zijn te koop bij bijvoorbeeld tuincentra, maar het kan makkelijker zijn om uw kamerplanten via internet aan te schaffen en ze thuisbezorgd te krijgen. Misschien woont u niet bij een tuincentrum in de buurt of is het vervoer lastig omdat u bijvoorbeeld een wat kleinere auto heeft. Daar heeft u geen hinder van als uw kamerplanten thuis bezorgd worden. Kamerplanten kunt u bestellen via de website van Home Meets Nature. Een ander voordeel van deze webshop is dat het assortiment enorm groot is. Er zijn kamerplanten te bestellen uit vier hoofdcategorieën:

  • budget kamerplanten
  • kamerplanten die goed gedijen in de schaduw
  • kamerplanten die goed gedijen in de halfschaduw
  • kamerplanten die goed gedijen op een lichte standplaats

Binnen deze categorieën is er veel keuze qua grootte, soort, prijs en kleur. U kunt dus de specifieke kamerplanten uitzoeken die goed bij uw interieur en uw smaak passen, maar ook bij uw budget. Daarnaast is het mogelijk om kamerplanten in een keramieken pot te kopen, of een losse keramieken pot te kopen. We zullen hieronder een aantal voorbeelden geven van kamerplanten die u bij Home Meets Nature kunt aanschaffen, om u een indruk te geven van de variëteit in het assortiment. Vervolgens zullen we beschrijven hoe u in contact kunt komen met Home Meets Nature, of hoe u tips kunt krijgen over de verzorging van uw planten.

Voorbeelden van kamerplanten

Voorbeelden van kamerplanten van Home Meets Nature die het goed vertoeven vinden in de schaduw, en dus weinig licht nodig hebben, zijn onderstaande.

  • Twee Rhipsalis Cassute in Pot Gracka deep purple: deze pot plant combinatie is enorm stijlvol. De combinatie van de groene plant met de paarse pot vrolijkt de huiskamer of andere ruimte enorm op. De plant heeft weinig water nodig en kan, als u vindt dat hij te groot of te breed wordt, gemakkelijk kleiner geknipt worden. Het setje planten met pot kost €29,95.
  • Aspidistra Elatior: de bladeren van deze oorspronkelijk uit Azië afkomstige plant hebben een donkergroene kleur. De diameter van de pot is 17 cm en de plant is ongeveer 100 cm hoog. De plant kost €24,-. De plant wordt geleverd zonder pot, maar u kunt genoeg geschikte potten vinden in onze webshop.
  • Asplenium Antiquum: deze plant is een soort varen en is gemakkelijk te verzorgen. De diameter van de pot is 38 centimeter en de varen is 70 cm hoog. Deze plant is te koop voor €79,-.
  • Dracaena Cintho 3 stammen: deze Dracaena, ofwel drakenbloedboom, is oorspronkelijk afkomstig uit West-Afrika. De plant is een van de beste luchtzuivereraars en is daarom vaak terug te zien in bijvoorbeeld kantoorruimten. De pot heeft een diameter van 21 cm en de hoogte van de plant inclusief pot is ongeveer 120 cm. De plant is voor slechts €25,- te verkrijgen bij Home Meets Nature.
  • Philodendron Imperial Red: deze planten komen oorspronkelijk uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De plant ziet er enorm stijlvol uit met zijn donkergroene bladeren met rode gloed. De plant is gemakkelijk te verzorgen en hoeft slechts een keer in de twee jaar verpot te worden. De diameter van de pot is 35 cm en de plant is ongeveer 65 cm hoog. De plant kost €44,-.
  • Schefflera Arboricola gevlochten stam: deze plant, die familie is van de klimop, is een enorm populaire kamerplant. De karateristieke gevlochten stam is in veel huiskamers terug te vinden. De pot van de plant is 35 cm in diameter en de plant is ongeveer 160 cm hoog.

Zoals uit deze opsomming op te maken is, zitten er veel verschillende planten in het assortiment van Home Meets Nature. Er zijn allerlei planten te koop die verschillen in prijs, in kleur, in grootte en wat betreft de verzorging en de standplaats. Sommige planten worden in pot verkocht, maar sommige planten moeten nog in een pot geplaatst worden. Als u geen pot beschikbaar heeft, kunt u natuurlijk een pot aanschaffen via de webshop. Hier zijn veel verschillende, stijlvolle, keramieken potten te koop. Bij veel planten kunt u ook meteen zien welke potten er goed bij passen, door op de plant te klikken en bij de ‘relevante artikelen’ te kijken.

Neem contact op

Vanzelfsprekend kunt u gemakkelijk contact opnemen met Home Meets Nature. Op de website staat al veel informatie vermeld over de verschillende planten en over Home Meets Nature, maar als u na het lezen van de informatie vragen of opmerkingen hebt, kunt u die natuurlijk kwijt. Als u naar de hierboven genoemde website gaat, ziet u meteen het e-mailadres van de klantenservice. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Home Meets Nature. Klik voor het telefoonnummer op ‘contact’, rechts in uw beeldscherm. Hier vindt u ook een contactformulier. Hierin laat u uw e-mailadres of uw telefoonnummer achter en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen met het antwoord op uw vraag of een reactie op uw opmerking. Heeft u vragen over de verzorging van uw planten? Klik dan op ‘plantendokter’ en vul het contactformulier in waar u dan terecht komt voor tips over de verzorging.


Comments are closed.