Bedrijven en Bedrijfsleven

Is een vastgoedoplossing meetbaar voor mijn bedijf?

donderdag, 25-4-2019  

Tegenwoordig zien we in onze westerse beschaving de meest expressieve gebouwen als paddenstoelen uit de grond omhoog komen. Vaak zijn deze gebouwen aangemerkt als een vastgoedoplossing voor bedrijven, en worden deze bijzondere onroerende goederen niet gebruikt als particulier vertrek. Net zoals de website van boersenlem aangeeft, is dit een waardevolle manier om je als bedrijf te profileren. Want het gebouw staat natuurlijk niet alleen als gratis reclame, maar het is ook nog eens belangrijk voor de sturing in de onderneming zelf. Een juiste vastgoedoplossing kan uw bedrijf een echte boost geven! De juiste plek, de juiste klanten. Ben u gericht op de klanten in het meest noordelijkste plekje van ons land, dan plaatst u automatisch niet het hoofdkantoor in Limburg. Uiteraard, dat is een wat overdreven voorbeeld maar het principe blijft hetzelfde. Richt u de pijlers als advocatenkantoor op welgeplaatste burgers met een flinke portemonnee? Dan is het uiteraard extrinsiek, maar toch zeker van belang om zelf een extraverte thuisbasis te hebben. De eerste indruk, een gevoel overbrengen zonder woorden. Dat is wat we bedoelen met het bedenken van een juiste vastgoedoplossing. 

Vastgoedoplossing als investering

Wanneer er voor een bedrijf gezocht wordt naar de juist plek om een nieuw pand te openen, is het altijd een zeer lastige keuze. Echter bij Boers & Lem wordt u vakkundig bijgestaan door geïnteresseerde mensen van vlees en bloed die tijd vrij maken om u bij deze lastige keuze uitermate goed te helpen. Met ruime ervaring en een oog voor de details is het team van Boers & Lem een handige partner is het vinden van de geschikte vastgoedoplossing voor uw bedrijf. Leg gerust alle eisen aan hen voor en ze zullen open-minded het gesprek aangaan om samen een plan te bedenken die aansluit bij de wensen. Het is lastig genoeg om een moeilijk besluit over vastgoed te nemen, zeker als u zich bedenkt dat het niet een alledaags besluit is. Er gaan grote bedragen rond en het is vaak voor meerdere jaren vastgesteld. Een pand is namelijk niet 1,2, 3 te verzetten van de ene plaats naar de andere. Een investering in vastgoedoplossing, om er zodoende winst uit te behalen, dat is het streven. Een plek vinden waar uw bedrijf zich volledig kan focussen op waar het voor staat: ondernemen! 

Waardebepaling van vastgoed

Bij de aankoop van een bedrijfspand komen diverse zogenaamde ‘checks’ om de hoek kijken. Dit zijn punten waarop een gebouw op investering van onroerend goed nagekeken en beoordeeld wordt. Dit kan een aantal verschillende criteria hebben. Bijvoorbeeld de volgende:

  • Grootte van het pand;
  • Onderhoudsgeschiedenis van het pand;
  • Toekomstbestendigheid;
  • Maandelijkse lasten;
  • Leeftijd.

Zoals hierboven genoemd, spelen er natuurlijk nog meer diverse taxatiemodellen mee. Bij de juiste vastgoedoplossing wordt hier voldoende rekening mee gehouden en er zal er een totaaloverzicht gemaakt moeten worden met een volledige lijst over de genoemde criteria. Belangrijk, want het gaat om de positie van een onderneming waar de activiteiten nog hoogstwaarschijnlijk tientallen jaren worden doorgevoerd. Niet geheel onbelangrijk hoe de infrastructuur in de omgeving is dus, of dat er een aanvliegroute boven het pand is aangesteld van een middelgroot vliegveld van bijvoorbeeld Lelystad. Ook dit soort perikelen spelen mee in het kiezen van een vastgoedoplossing. Met de mensen van Boers & Lem ben u in elk geval verzekerd van de juiste partner in het zoeken naar de meest geschikte plek voor uw bedrijf.  

Lees meer…


Comments are closed.