Ondernemers en Particulieren

Informatie elektra en groepenkast

dinsdag, 8-1-2019  

Iedereen heeft thuis een meterkast waar de elektriciteit geregeld wordt. Tegenwoordig wordt dit niet langer meterkast meer genoemd, maar meterruimte. Deze ruimte zit vrijwel altijd in de buurt van de voordeur. Dit is vanwege de veiligheid. Indien er brand uitbreekt of er is sprake van een andere noodsituatie, moet de brandweer direct te werk kunnen. Daarnaast moet de meterruimte voldoen aan bepaalde afmetingen. De minimale afmeting is als volgt:

  • 240 cm hoogte.
  • 75 cm breedte.
  • 31 cm diepte.

Een elektriciteitsmeter en de groepenkast hebben een vaste plek in de meterruimte. In veel gevallen is de elektriciteitsmeter eigendom van de netwerkbeheerder. Mensen zijn vrij voor welke aanbieder van elektriciteit zij kiezen. De elektriciteitsmeter mag alleen worden geopend door de netwerkbeheerder. De groepenkast is daarentegen wel eigendom van de eigenaar van de woning. De groepenkast in het huis een verdeling van stroom tussen de diverse groep. In het huis is iedere groep verantwoordelijk voor een deel van de stroomvoorziening. De oppervlakte van een huis is vaak bepalend voor het aantal groepen en ook de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt. Dit is meestal vier tot acht groepen voor een woning. De keuken, badkamer en wasmachine aansluiting hebben vaak al een eigen groep. In de meterruimte hangt vaak een schema waarop de verdeling van de groepen is uitgewerkt. Hierop is meestal ook zichtbaar welke elektra punten zijn aangesloten op de groepen. Dit is helpend bij een eventuele storing. Er kunnen meerdere redenen zijn om een kast te moeten vervangen. Bij vernieuwing van de gehele meterruimte, vanwege bijvoorbeeld veroudering. Ook als de keuken wordt uitgebreid kan dit het geval zijn. Dit geldt ook als een woning krachtstroomvoorzieningen wil gaan gebruiken of wanneer de meterruimte verplaatst wordt. Voor een nieuwe kast kan SanderVunderink Elektromaterialen B.V. uitkomst bieden. Door middel van een webshop verkopen zij goedkope en kwalitatief goede materialen op het gebied van elektriciteit.

Diverse merken groepenkast

De webshop biedt drie verschillende merken aan: Eaton, ABB en Hager. Dit zijn de grootste A-kwaliteit groepenkast in Nederland. Er is hierbij geen sprake van verschil in kwaliteit. Wel is er verschil in prijs, waarbij ABB en Eaton de goedkopere merken zijn. In de afmetingen zit ook verschil, waardoor niet ieder merk passend kan zijn. Het merk Eaton wordt via de webshop het meeste verkocht tegen hele lage prijzen. Er worden groepenkasten verkocht met hoofdschakelaar, maar ook zonder. Dan zijn de kasten geschikt als uitbreiding en kunnen ze ook gekoppeld worden. De groepenkast van Eaton heeft 2 jaar garantie. Indien nog meer uitbreiding in de grootte is gewenst dient er contact worden opgenomen met de webshop. Ben je benieuwd geworden naar de groepenkast van Eaton of naar de andere merken? Neem een kijkje op de website via sandervunderink.nl/groepenkasten/eaton-holec-groepenkasten/.

Breed assortiment

Naast het aanbod van de groepenkast heeft SanderVunderink Elektromaterialen B.V. een ruim assortiment in andere materialen zoals schakelmateriaal, bedrading, kabels, meters en verlichting. Zit de materialen waar u naar op zoek bent daar niet tussen? De website beschikt zelfs over een onderdelendatabase. In deze database staan ruim 450.000 producten van verschillende fabrikanten. Deze producten zijn meestal leverbaar binnen 24 of 48 uur! De kans is echter groot dat u niet gebruik hoeft te maken van deze database, gezien het ruimte assortiment van SanderVunderink Elektromaterialen B.V. Wil je meer informatie of heb je vragen naar aanleiding van de informatie in de webshop? Vul dan via de website het contactformulier in en dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Geen vragen, maar overtuigd van de groepenkast? Bestel dan snel in de webshop. Voor 17:00 besteld, dan heeft u het morgen al in huis!


Comments are closed.