Woning en Tuin

Het belang en gemak van trapmatten

donderdag, 1-1-2015  

Als een woning wordt opgeknapt, wordt er vaak een belangrijk onderdeel vergeten of overgeslagen. De trap vervult niet alleen een belangrijke praktische functie in de woning: hij heeft ook een grote invloed op hoe de woning en vooral de ruimte waar de trap zich in bevindt, eruit ziet. Een versleten, oude trap geeft de woning direct een ouder karakter, hoe netjes de rest van het huis ook is opgeknapt. Als je je huis te koop gaat zetten, is het dus van belang dat je voldoende aandacht besteedt aan hoe de trap er uitziet. Vaak wordt de trap echter overgeslagen, omdat mensen denken dat het een grote kostenpost wordt of het erg veel werk is. Beide problemen hoeven echter niet voor te komen. Het is namelijk mogelijk om op een voordelige en effectieve manier de trap een make-over te geven, waardoor hij niet alleen een mooiere uitstraling heeft maar ook veiliger te gebruiken valt. De trap is namelijk een veelgebruikt, belangrijk onderdeel van de woning: zonder trap kun je niet op de bovenverdieping komen. Een oude, versleten trap is echter vaak glad en kan veel ongelukken veroorzaken. Vooral als er vaak gebruik van wordt gemaakt door kinderen, die niet altijd even voorzichtig naar boven en beneden gaan, en als je met je handen vol op de trap loopt, is het verstandig om eens goed naar de veiligheid te kijken. Versleten en gladde treden zijn erg gevaarlijk en het is niet ingewikkeld of duur om hier iets aan te doen. De beste manier om een trap weer veilig en mooi te maken is door middel van trapmatten. Trapmatten zijn er in verschillende varianten, maar het belangrijkste is dat het een voordelige en gemakkelijke manier is om de trap weer helemaal mooi op te knappen.

Trapmatten om je trap een make-over te geven

Veel mensen denken dat het opknappen van de trap betekent dat er een hoop tijd, geld en energie moeten worden gestoken in het opnieuw schuren, verven en bekleden van iedere afzonderlijke trede of dat zelfs de treden vervangen moeten worden. In bijna alle gevallen is het echter mogelijk om met trapmatten de trap weer helemaal mooi en veilig te maken. Trapmatten zijn speciale bekleding voor trappen, die op de treden bevestigd kan worden. Er zijn trapmatten die de volledige trap bedekken en die eigenlijk bestaan uit een heel lang stuk tapijt, maar er zijn ook trapmatten die op iedere afzonderlijke trede bevestigd kunnen worden. De trapmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en materialen. Hierdoor kun je altijd de trapmatten kiezen die geschikt zijn voor jouw woning en gebruik en die bij je smaak en de rest van het huis passen. Veel voorkomende trapmatten zijn bijvoorbeeld de halvemaantjes, speciale stukken bekleding voor op de trap, die op de treden bevestigd worden. Dit zorgt ervoor dat de versleten plekken van de treden niet meer te zien zijn. Niet alleen wordt de uitstraling van de trap en daarmee van het huis een stuk beter, ook is de trap door deze trapmatten een stuk veiliger te gebruiken. Loop je bijvoorbeeld vaak met een volle wasmand heen en weer naar boven en beneden? Of moet je soms met een klein kind de trap af, zonder dat je goed kunt zien waar je heen gaat? Dan moet je er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat je niet uitglijdt op de treden. De trapmatten geven iedere trede van de trap extra grip, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je ook met volle handen en weinig zicht op de trap veilig naar boven en beneden kunt. En ook kinderen die graag op de trap spelen zullen minder snel ongelukken krijgen.

Mooie en functionele trapbekleding

Op zoek naar mooie en degelijke trapmatten, om van je trap weer een mooi en veilig onderdeel van je woning te maken? Ga dan eens online op zoek naar een goede verkoper van trapmatten. Op www.traptredenwinkel.nl vind je bijvoorbeeld een groot assortiment aan voordelige trapmatten in verschillende kleuren en vormen en van verschillende materialen. Het is afhankelijk van je smaak, wensen en gebruik van de trap, welke trapmatten het meest geschikt zijn voor jouw situatie. Op de site kun je echter gemakkelijk een weloverwogen keuze maken. De trapmatten zijn ingedeeld in een aantal categorieën, die zijn gebaseerd op het materiaal:

  • stof
  • aluminium
  • rubber
  • sisal
  • velours

Voor de stoffen trapmatten kun je kiezen als je veel waarde hecht aan het uiterlijk van de trap, maar je ook een comfortabele en veilige trede wilt creëren. Aluminium matten zijn meer geschikt voor veelgebruikte trappen, waar het voor kan komen dat de vloer nat of vies is en waar veiligheid het meest belangrijk is. Hetzelfde geldt voor de rubberen treden. In een restaurant is het bijvoorbeeld belangrijk dat het personeel veilig de trap kan gebruiken, ook als de schoenen nat zijn. Hoe de trap er uitziet, is minder van belang. Ook buitentrappen worden vaak met aluminium of rubber bekleed. De Sisal trapmatten wordt gemaakt van ecologische, duurzame materialen en de velours variant is de meest luxe bekleding voor je trap. Op de website, www.traptredenwinkel.nl vind je niet alleen uitgebreide informatie over de producten in het assortiment, maar wordt ook duidelijk uitgelegd hoe je de trapmatten zelf op de goede manier kunt plaatsen. Op deze manier wordt het opnieuw bekleden van je trap niet alleen een voordelige, maar ook gemakkelijke klus, zodat je weer veilig je mooie trap op kunt.


Comments are closed.