Woning en Tuin

Heerlijk ontspannen in hottubs

donderdag, 20-11-2014  

Iedereen heeft wel een andere manier om te ontspannen. Veel mensen hebben een hobby, die ze in de vrije tijd uitoefenen om even tot rust te komen en niet meer bezig te hoeven zijn met de dagelijkse drukte. Een erg goede manier om helemaal te ontspannen, die ook nog goed is voor de gezondheid en het lichaam, is een bezoek aan de sauna. Door de afwisseling van warm en koud verbetert de doorbloeding, waardoor je je vaak fitter voelt. Een saunabezoek heeft nog veel meer goede eigenschappen en verzorgt bijvoorbeeld ook de huid. In een saunacomplex zijn vaak verschillende soorten sauna’s, douches en baden en ook vind je er vaak een of meerdere hottubs. Dit is een groot, warm bad waar je heerlijk in kunt zitten en helemaal in tot rust kunt komen. Een saunagang begint vaak met een douche, om alle afvalstoffen van de huid te spoelen. Om alvast op te warmen en de poriën te openen kan eerst een warm voetbad genomen worden. Dan ga je lekker 10 tot 15 minuten in een sauna zitten om alle schadelijke stoffen uit je lichaam te zweten. Na de sauna moet je goed afkoelen en kun je ter ontspanning nog een stukje zwemmen. Als je het helemaal af wilt maken ga je vervolgens in een hottub met heerlijk warm water. In hottubs kun je meestal zitten, zodat je heerlijk kunt ontspannen. Hottubs zijn er in heel veel verschillende soorten, maten en uitvoeringen maar ze hebben allemaal gemeen dat het water heerlijk warm is en dat het een perfecte manier is om helemaal te ontspannen.

Kiezen uit verschillende hottubs

Klinkt dit je wel goed in de oren? Als je er over nadenkt om een hottub bij je thuis te laten plaatsen, is dit een heerlijke manier om thuis helemaal te kunnen ontspannen wanneer je maar wilt. Maar er zijn eerst nog een aantal keuzes die je moet maken met betrekking tot de hottub. Je moet bijvoorbeeld het materiaal, de vorm, capaciteit en de verwarming kiezen. Hottubs zijn daarnaast gemakkelijk te verwarren met andere soorten warme baden zoals een jacuzzi of bubbelbad. Hottubs hebben als belangrijk kenmerk dat het vaak ronde bakken zijn waar heel heet water in zit, terwijl een jacuzzi of bubbelbad vaak wat minder warm water heeft en bovendien de mogelijkheid heeft om te bubbelen, terwijl dit bij een hottub over het algemeen niet het geval is. Als je zeker weet dat je een hottub wilt, kun je op zoek gaan naar een geschikt exemplaar. Allereest moet je hierbij een budget gaan opstellen, voor je ineens twee keer zoveel geld uitgeeft als je van plan was. Als je hebt vastgesteld hoeveel je er aan wilt uitgeven, kun je eens rond gaan kijken, bijvoorbeeld op het internet. Wat voor soort hottubs vind je mooi? Welke vorm lijkt je leuk, wat past er in je tuin en wat is de meest handige uitvoering voor jouw situatie? Daarna moet je nog een keuze maken over het materiaal waar de hottub van gemaakt is. Het materiaal heeft een grote invloed op de duurzaamheid van de hottub, dus overdekte hottubs hoeven van minder goede kwaliteit te zijn dan hottubs die veel worden gebruikt en in weer en wind buiten staan. Houd hier rekening mee in je keuze. En ten slotte moet je een keuze maken over de manier waarop je wilt dat het water verwarmd wordt. Dit heeft te maken met wat je handig vindt en hoeveel geld je aan het warm stoken van het bad wilt uitgeven.

Online hottubs kopen

Als je op zoek bent naar de mogelijkheden voor hottubs, kun je het beste eens op internet kijken. Heel veel sites verkopen diverse soorten hottubs in heel veel verschillende uitvoeringen. Een van deze sites is www.hottubselect.nl. Op deze website kun je een keuze maken uit het ruime assortiment. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen kunststof, aluminium of houten hottubs. Een kunststof hottub heeft als voordeel dat het materiaal gemakkelijk schoon te houden is, een aluminium exemplaar is duurzaam en gemakkelijk aan te passen naar eigen smaak (bijvoorbeeld met een ombouw) en de houten hottub ziet er het mooiste uit. Hottub Select is gespecialiseerd in houtgestookte hottubs, wat als voordeel heeft dat je niet meer hoeft te kiezen wat betreft de verwarming van het water. Je kunt het bad namelijk ook verwarmen met gas of elektriciteit, maar dit is een stuk duurder en meestal ook ingewikkelder. Een houtgestookte hottub is niet alleen goedkoper, het geeft ook het traditionele, ‘echte’ hottub gevoel. Een van de hottubs die wordt verkocht door Hottubselect is de Kirami houtgestookte kunststof hottub. Dit exemplaar is verkrijgbaar in licht beige en donkergrijs en een van de grootste voordelen is de korte opwarmtijd. Ook is deze tub goed geïsoleerd en heeft hij een erg comfortabele zithouding. Enkele voordelen van deze hottub op een rijtje:

  • meest verkocht in Europa
  • licht schuine wanden, wat voorkomt dat je gaat zweven door de opwaartse druk van het water
  • relatief weinig waterinhoud maar wel plaats voor maximaal 6 personen
  • snelle opwarmtijd
  • gebruiksvriendelijk
  • kwalitatief goede materialen
  • gemakkelijk schoon te maken

Ben je geïnteresseerd in het assortiment van Hottub Select? Wil je eens een kijkje nemen in de showroom of ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Neem dan eens een kijkje op de website, www.hottubselect.nl of neem contact op via de contactgegevens op de website.


Comments are closed.