Mens en gezondheid

Heeft u een goede scheerkwast nodig?

zaterdag, 27-4-2019  

Een scheerkwast gebruiken voor het scheren, is dat nu écht nodig? Vroeger was een scheerkwast een veelgebruikt artikel, maar tegenwoordig lijkt het inzepen met zo’n kwast meestal overgeslagen te worden. En dat is best jammer, want een kwast bij het scheren dient wel een specifiek doel. Het zorgt er namelijk voor dat de huid optimaal wordt voorbereid op de scheerbeurt. Kijk direct even op mannenzaak.nl en bestel uw kwast voor het scheren.

De beste scheerkwast

Zo’n kwast voor het scheren verkleint de kans op irritaties en zorgt er bovendien voor dat de baardharen veel dieper afgeschoren kunnen worden. Omdat de kwast ervoor zorgt dat de haren vast recht overeind gaan staan, hoeft er veel minder met het scheermes getrokken te worden en blijft het mes dus langer scherp. Uiteraard is het wel handig om te kiezen voor een goede scheerkwast. Als je goed oplet, zijn er best veel verschillende soorten scheerkwasten te koop. Maar wat is nu de beste? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als het gaat om het kopen van de beste kwast. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het schuimende vermogen
  • de zachtheid
  • de levensduur
  • de kosten van de kwast.

De beste kwast is zacht, schuimt goed en is ook betaalbaar. Hoewel het lijkt alsof scheerkwasten allemaal van hetzelfde materiaal gemaakt zijn, is dat niet zo. Net als bijvoorbeeld met haarborstels, heb je ‘haren’ van verschillende materialen. Het kan gaan om echt dierenhaar, maar er zijn ook scheerkwasten die voorzien zijn van synthetische haren. Die kwasten worden veelal gezien als de beste kwasten voor veganisten. Een van de beste en meest gebruikte soorten haar voor de scheerkwast is dassenhaar. Dassenhaar is een hele fijne haar soort, die gekenmerkt wordt door een glanzende, zilveren kleur aan de punt. Daarnaast loopt er een zwarte band door het midden van de kwast. Dassenhaar is heel erg zacht en schuimt ontzettend goed. Bovendien gaat het lang mee en is dus erg duurzaam. Een kwast die heel erg lijkt op die van dassenhaar is de kwast van varkenshaar. Die heeft ook een donkere band door het midden, maar is niet voorzien van de kenmerkende grijze kleur. Varkenshaar is erg voordelig en gaat lang mee, maar het is ook vrij hard en schuimt niet zo heel erg goed. Deze kwast biedt wel weer een heerlijk masserend effect.

Onderhouden van uw scheerkwast

Je kunt de levensduur van de allerbeste scheerkwast nog beperken als je deze niet goed onderhoudt. Net als veel andere producten, is het belangrijk dat je de kwast goed onderhoudt. Dat is de enige manier om er lang plezier van te hebben. Maar hoe doe je dat? Als je de kwast net nieuw hebt, was je hem eerst met lauwwarm water en een beetje handzeep. Spoel hem goed uit. Na het wassen droog je de kwast af. Let erop dat je scheerkwasten nooit schoonmaakt met chemische middelen. Begin je aan een scheerbeurt? Maak de kwast dan eerst goed nat met warm water. Spoel de kwast na gebruik weer goed schoon, droog hem af en berg hem op. Dit kun je het beste doen in een speciale kwasthouder, die bij bepaalde merken scheerkwasten wordt meegeleverd. Bestel uw scheerkwast dus nu bij mannenzaak.


Comments are closed.