Mens en gezondheid

Grenzen stellen bij je kind is noodzakelijk

donderdag, 6-9-2018  

“Opvoeden met plezier doe je alleen maar als je duidelijke grenzen stelt voor je kinderen. Grenzen stellen bij je kind is niet voor iedereen altijd even makkelijk. De reden dat het niet voor iedereen altijd even makkelijk is om grenzen te stellen bij je kind, is omdat mensen niet goed weten waar de grenzen te stellen. Hoe jij je kinderen opvoedt en met bepaalde situaties omgaat, is heel erg persoonlijk. Het is dan ook heel erg persoonlijk waar je bepaalde grenzen stelt. Opvoeden vergt veel van mensen omdat kinderen je altijd een spiegel voorhouden. Grenzen stellen bij je kind is heel erg belangrijk, ook voor jouw eigen rust bij het opvoeden. Opvoeden met plezier doe je alleen als je duidelijke grenzen weet te stellen bij je kind. Hoewel sommige mensen zich er niet zo van bewust zijn, is het zo dat kinderen juist heel erg gebaat zijn bij een duidelijk kader waarin ze mogen leven en ontdekken. Kinderen die geen grenzen aangegeven krijgen van hun opvoeders, zullen namelijk heel erg in de war waren in omkomen in de mogelijkheden die ze hebben. Grenzen stellen bij je kind doe je dan ook niet alleen maar omdat je kinderen op te voeden maar ook om ervoor te zorgen dat ze gelukkig zijn en opgroeien tot volwassenen die zich zeker voelen. Opvoeden is niet altijd makkelijk. Iedere ouder heeft wel eens momenten dat hij of zij denkt; hoe nu verder. Kinderen willen soms gewoon niet luisteren. Ze maken allerlei fases door en daar moet je als ouder steeds maar weer mee om zien te gaan. Dat is soms lastig. Iedere ouder wil het beste voor zijn kind, maar soms is het nog helemaal niet zo duidelijk wat het beste is voor kinderen. Grenzen stellen bij je kind is het begin van de opvoeding. Mocht jij niet goed weten hoe je grenzen kunt stellen bij je kind, dan kun je eens contact opnemen met opvoedenmetplezier.nl. Grenzen stellen:

  • Zorgt voor een duidelijk kader voor kinderen;
  • Bevordert de ontwikkeling van een kind;
  • Maakt kinderen rustig en gelukkig.

Grenzen stellen bij je kind kan voor veel rust zorgen

We hadden het er zo even al over; grenzen stellen bij je kind is goed voor de ontwikkeling van je kind. Het zorgt ervoor dat een kind weet waar het aan toe is. Juist wanneer kinderen zich aan het ontwikkelen zijn is het ongelofelijk belangrijk dat ze weten hoe ver ze kunnen gaan. Grenzen stellen zorgt er soms voor dat ze tegen hun beperkingen aanlopen. Daar zullen ze op reageren, maar dat hoort allemaal bij grenzen stellen voor je kind. Met deze reactie zul je als ouder ook om moeten gaan, zodat kinderen leren omgaan met het woord ‘nee’. Geloof me, het zullen er veel leukere kinderen van worden.

Opvoeden met plezier

We willen onze kinderen graag opvoeden met plezier. Maar natuurlijk weten we allemaal dat iedere dag weer anders is. Kinderen zijn gebaat bij flexibiliteit van de ouders. Een kind verandert je leven op een positieve manier, maar kinderen kunnen ook heel erg confronterend zijn en ze kunnen bij tijd en wijlen ook wel eens het bloed onder je nagels vandaan halen. Dat hoort er allemaal bij en is helemaal niet gek. Loop jij wel eens tegen je eigen beperkingen aan, en kun je wel wat tips gebruiken of hulp bij opvoeden om meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en in je eigen overtuigingen met betrekking tot het opvoeden en grenzen stellen bij je kind? Neem eens contact op met Opvoeden met Plezier!”


Comments are closed.