Mens en gezondheid

GGZ opleiding bij Rino

woensdag, 4-7-2018  

Wat is Rino? Allereerst welkom en leuk dat u het vraagt. Rino is de plek waar u terecht voor de GGZ opleiding die u zoekt. Rino biedt diverse cursussen en opleidingen maar ook workshops. Deze worden aangeboden door de best docenten met veel ervaring. Deze docenten zijn werkzaam in GGZ instellingen. Een GGZ opleiding is een erkende opleiding die u kunt volgen in vele gebieden. U wilt natuurlijk een goede opleiding kiezen en dan bent u bij Rino helemaal op het juiste adres. Rino weet dat er veel behoefte bestaat een goed geschoolde sociaal werkers en met het brede aanbod dat is toegespitst op diverse vakgebieden, biedt zij dan ook een mooi kader voor professionals. Er zijn veel voordelen die zijn verbonden aan een GGZ opleiding volgen en het aanbieden van een opleidingsplaats. Wilt u een opleiding aanbieden?

  • Dan heeft u de mogelijkheid talentvolle starters aan te trekken;
  • Lever een bijdrage aan de groep hulpverleners die een verschil maken;
  • Wordt erkent als instelling

Om als zorginstelling erkent te worden moet u uiteraard aan een aantal criteria voldoen. Dat is van groot belang.

Autisme opleiding

Rino biedt bijvoorbeeld ook een autisme opleiding aan. Wat is dat precies? Autisme is de diagnose Autisme Spectrum Stoornis. Maar er bestaan verschillende varianten van de stoornis die op zichzelf weer verschillen. Mensen met autisme verwerken informatie die ze binnen krijgen op een andere manier en dat merk je ook aan het gedrag. Autisme is niet iets wat ontstaat maar waar een kind mee geboren wordt. Met deze stoornis zal dus moeten worden gewerkt. Als ouder zult u moeten leren met deze stoornis om te gaan maar ook het kind zelf kan met een bepaalde benadering stappen maken die leiden tot betere handhaving en een prettiger manier van leven. Een Autisme opleiding richt zich op deze stoornis en leert mensen op om anderen meer over de stoornis te leren. Er wordt aandacht besteed aan de gradaties waarin het probleem bestaat. Sommige mensen met autisme kunnen er goed mee leven. Er kleven namelijk ook voordelen aan. Kenmerkend voor een autist is dat hij of zij ook erg functioneel kan zijn. Hard werken en mooie prestaties leveren horen er ook bij. Zoals we vaak zeggen. Iemands kracht is ook zijn zwakte.

Omgaan met autisme

Waar mensen met autisme in hun leven veel tegenaan lopen, is het feit dat ze op veel onbegrip stuiten in de samenleving. Daarom is het van belang dat er meer bewustwording wordt gecreëerd door de samenleving. Voor iemand met autisme is begrip belangrijk om zich een volwaardig mens te voelen. Het is immers niet iets dat gaan verdwijnen. Daarom moet men leren er mee om te gaan. De laatste jaren bestaat er al veel meer aandacht voor Autisme en dat helpt met de bewustwording van mensen in de omgeving. Een erkende opleiding volgen is een mooie stap in de richting van meer acceptatie van deze veel voorkomende stoornis waar mee geleefd moet worden en niet mee gevochten. Elkaar accepteren kan alleen als we inzicht hebben in een bepaald gedragspatroon. In een Autisme opleiding wordt er niet enkel en alleen maar gekeken naar de persoon met Autisme als iemand met een probleem, maar ook naar het individu met uitzonderlijke kwaliteiten. Aandacht voor de positieve kant is ongelofelijk waardevol voor iemand met Autisme. Het kan hem of haar een flinke duw in de goede richting geven. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van opleidingen, cursussen en workshops. Ontdek het bij Rino. Neem gerust contact op als u vragen heeft.


Comments are closed.