Vrije tijd en Hobby

Geweldige high tea van een creatieve chef

dinsdag, 13-2-2018  

Olivia heeft een geweldige vijftigste verjaardag beleefd. ‘Ik heb heel mijn familie uitgenodigd op een zondagnamiddag voor een tuinfeest. Het weer zat heel goed mee en ik had voor de gelegenheid de creatieve chef Anne Fleur Sanders uitgenodigd voor een high tea. Het was een megagroot succes. Anne Fleur Sanders profileert zich als een creatieve chef en dat is helemaal niet gelogen. Al haar smakelijke creaties zijn uniek. Ze heeft voor mijn verjaardag een hele hoop taartjes, brownies, meringues, sandwiches, etc. gemaakt van de meest verse ingrediënten. Anne Fleur Sanders is dus een creatieve chef die ik je alleen maar kan aanraden.’ Het was voor Olivia nochtans niet makkelijk om een leuke verjaardag te organiseren. ‘Ik heb heel lang moeten zoeken naar een goede traiteur of kok die een lunch of in het geval van creatieve chef Anne Fleur Sanders een high tea te organiseren. Velen konden niet meer op de datum die ik had geprikt om mijn verjaardag te vieren. Verplaatsen kon echter niet, want ik heb al heel mijn leven mijn verjaardag op de dag zelf gevierd. En dat was nu de eerste zondag van juli 2017. De meeste koks en traiteurs die ik ken bleken op dat moment in verlof. Toen ik een oproepje deed op Facebook om eens te zien of ik advies kon inwinnen, kreeg ik de gouden tip.

Een échte creatieve chef

‘Anne Fleur is een echte creatieve chef,’ zegt Olivia. ‘Ik belde haar op en het was onmiddellijk een fijne ervaring. Ze gaf aan dat ze die eerste zondag van juli beschikbaar was en overliep de verschillende mogelijkheden. Ze overtuigde mij om een high tea te organiseren, want dat zorgt automatisch voor een heel ontspannen sfeer en zowel zoetekauwen als mensen die eerder behoefte hebben aan iets hartigs komen er dan aan hun trekken. Bovendien kan iedereen dan veel toetjes en hapjes uitproberen. En natuurlijk kon Anne Fleur laten zien dat ze de naam creatieve chef helemaal waard is.’ Tijdens de high tea voor Olivia serveerde Anne Fleur Sanders het volgende:

  • Huisgemaakte taartjes
  • Crumble met rode en blauwe vruchten
  • Meringues
  • Sandwiches met divers beleg, waaronder een toppertje met avocado, humus en half gedroogde tomaatjes
  • Tofféetaartjes met pure chocolade en citrus (dat was echt het lievelingstoetje van Olivia!)

Olivia: ‘Deze creatieve chef nodig ik zeker nog een keer uit!’

‘Ik ben van plan om Anne Fleur zeker nog eens uit te nodigen als creatieve chef van dienst’, zegt Olivia, ‘Ze is een prima kokkin. Het eten is lekker en ziet er prachtig uit. Maar helemaal niet fake! Je wilt alles wat Anne Fleur je presenteert uitproberen. Het ziet er immers zó lekker uit! Anne Fleur is daarnaast een heel toffe vrouw om mee samen te werken. Ze is vlot in omgang en neemt geen blad voor de mond. De creatieve chef geeft je advies om je een zo leuk mogelijk feest te bezorgen. Heb je of ken je iemand met een allergie, dan kan je dit gewoon doorgeven aan Anne Fleur. Haar creativiteit zorgt ervoor dat ze dan voldoende lekkere gerechten maakt die iedereen mag eten. Anne Fleur past zich dus aan het gezelschap dat je hebt uitgenodigd. Zo zorgt ze dat jouw feestje op vlak van eten een echte topper wordt. Al mijn vriendinnen vroegen wie de kokkin was. Ik ben er zeker van dat ik Anne Fleur ook regelmatig tijdens hun verjaardagen zal aantreffen.’ Olivia steekt haar beide duimen in de lucht: ‘Ik beveel iedereen Anne Fleur aan. Dan huur je een échte creatieve chef in.’


Comments are closed.