Woning en Tuin

Gevelbekleding

woensdag, 18-2-2015  

Al sinds de mens voor het eerst beschutting zocht in grotten, is het zorgen van goede behuizing een eerste levensbehoefte. De voornaamste functie van een huis is het bieden van bescherming tegen weersomstandigheden en andere gevaren van buitenaf. Het vormt een afscherming tegen potentiële bedreiging van welke soort dan ook en zorgt daarom voor een gevoel van zekerheid en veiligheid. Inmiddels is een huis voornamelijk een plekje voor jezelf, om je helemaal (het woord zegt het al) thuis te voelen. Een manier om je woning persoonlijker te maken en bovendien de functionaliteit van de muren te verbeteren is om gevelbekleding te laten aanbrengen. Gevelbekleding is een kunststof beschermlaag voor uw gevel, waardoor vuil, vocht en vorst geen schade meer kunnen aanbrengen aan de muren van uw huis. Bovendien ziet het er erg leuk uit. Een huis met gevelbekleding krijgt direct een frisse, verzorgde uitstraling, die te nuanceren valt door het soort bekleding dat u kiest. Het merk Keralit, bijvoorbeeld, levert drie verschillende modellen: één klassiek (smalle planken met relatief brede geulen ertussen), één modern (bredere planken met relatief vlakkere en smallere geulen ertussen) en één in een boerderij-achtige stijl, met overlappende planken. Het eerste model is in 35 kleuren verkrijgbaar, de andere twee ieder in 15 kleuren. Bovendien valt er nog te variëren met de oriëntatie van de planken. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht. Alleen het model dat gebruikmaakt van overlappende planken kan slechts horizontaal geplaatst worden. Gevelbekleding is dus volledig aan te passen aan uw eigen wensen en stijlvoorkeuren. Het zorgt voor een extra prettige aanblik van uw woning elke keer wanneer u thuiskomt. Niet alleen ziet het er prachtig uit, maar gevelbekleding vervult ook een andere, eigenlijk veel belangrijkere functie. Gevelbekleding helpt u namelijk op een duurzame manier te voorzien in het onderhoud van uw gevel. Dit is belangrijk omdat vocht en schimmels, maar ook vorst en neerslag lelijke schade kunnen aanbrengen aan uw huis. Er kunnen lekken en een anderszins ongezonde leefomgeving ontstaan, die het hele principe van een veilige, beschutte woonplek teniet doen. U kunt natuurlijk handmatig uw gevel schoon en netjes houden, maar dit kost veel tijd en erg veel moeite. Hoe komt u bijvoorbeeld helemaal boven bij de nok? Wilt u elke keer iemand inhuren om deze taak voor u uit te voeren? Op termijn is gevelbekleding de goedkopere en eenvoudigere oplossing voor dit soort problemen.

Waardevol met gevelbekleding

Een huis met gevelbekleding is iets waarmee u goed voor den dag kunt komen. Het ziet er goed uit en kan jaren mee. Bovendien is de woning die eronder schuilgaat beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Dit zijn allemaal factoren die een huis met gevelbekleding aantrekkelijker maken voor de huizenmarkt. Een netjes uitziende beschermlaag over de gevel vergroot de kans op een hogere taxatie bij verkoop van het huis. U investeert dus in gevelbekleding: het is immers allerminst een dode uitgave. U verhoogt er de waarde van uw huis mee en u bespaart op verdere onderhoudskosten. Bovendien is de gevelbekleding van Keralit goed voor het milieu. Let u eens op de volgende voordelen.

  • U hoeft de gevelbekleding nauwelijks te vervangen.
  • De grondstof voor deze gevelbekleding is gerecycled kunststofmateriaal.
  • Schoonhouden van dit materiaal is bijzonder gemakkelijk.
  • U hebt geen milieuverontreinigende producten meer nodig voor onderhoud (zoals verf of lak).

Met goede gevelbekleding bent u dus op de lange termijn minder geld kwijt aan onderhoud en het levert u bovendien een extraatje op bij de eventuele verkoop van uw huis.

Verstandige keuze

Het idee dat het aanschaffen van gevelbekleding een goede zet is, heeft nu wel voldoende onderbouwing gekregen. Wanneer u nog steeds twijfelt, is het leuk en handig om een kijkje te nemen op de website van één van de aanbieders van gevelbekleding. Hier zult u ook voorbeelden kunnen zien van hoe deze bekleding staat op een huis. Contact opnemen is natuurlijk ook altijd een optie. Bij Keralit, bijvoorbeeld, heeft men ruime ervaring met het plaatsen van beschermende lagen op gevels. Dit hebben zij in de afgelopen vijftien jaar op ontzettend veel verschillende huizen kunnen doen, waardoor zij een vakkundig inzicht hebben ontwikkeld op het gebied van gevelbekleding. Hier kunt u dan ook uw situatie en voorkeuren voorleggen, zodat er voor u een offerte kan worden opgesteld. Zo hebt u een aardig idee waar u aan toe bent. Is uw gehele gevel in één keer bedekken u te prijzig, of vindt u dat er niet mooi uitzien, dan is het ook altijd mogelijk om slechts een deel van uw muren te voorzien van een bedekkende laag. In een dergelijke situatie is het verstandig om die kant van het huis te bedekken waar de meeste neerslag en wind tegenaan komt, of waar u handmatig het moeilijkst bij kunt komen voor een grote schoonmaak. Bent u er al van overtuigd dat gevelbekleding een waardevolle investering is voor uw woning, bekijk dan de verkooppunten van de producten van Keralit op hun website. Door heel Nederland zijn hun producten verkrijgbaar, dus bij u in de buurt is vast en zeker een vestiging aanwezig vanwaar u deze materialen kunt bestellen. Hebt u eerst liever nog wat meer informatie over de mogelijkheden of twijfelt u tussen verschillende aanbieders, aarzel dan niet om contact te leggen en het verschillende aanbod tegen elkaar af te zetten. Het is immers uw woning en u bent degene die erin moet leven en zich prettig moet voelen bij de aanpassingen die eraan worden gedaan.


Comments are closed.