Mens en gezondheid

Geïnspireerd door een creatieve chef

zaterdag, 10-11-2018  

Geïnspireerd door een creatieve chefWij laten ons graag inspireren door creatieve mensen en delen onze bevindingen met jou zodat jij hierdoor ook geïnspireerd kunt raken. Dit keer hebben wij ons laten inspireren door Anne Fleur Sanders. Als creatieve chef is zij een ware kunstenaar die voedsel op een geheel eigen manier ervaart, onder handen neemt en presenteert. Zoals zij zelf zegt onderga je een ware ‘eet-ervaring’ wanneer je in aanraking komt met de creaties van deze creatieve chef.

Het werk van een creatieve chef

Dat veel chefs creatief zijn, dat weten we natuurlijk allemaal, maar wat maakt het werk van creatieve chef Anne Fleur Sanders nou zo bijzonder? Anne Feur maakt in haar creaties een combinatie van zintuiglijke ervaringen en associatieve eigenschappen van voedsel. Denk daarbij aan een combinatie van:

  • Visualisatie
  • Geuren
  • Textuur
  • Herinneringen
  • Emoties

Eigenlijk alles wat voedsel in een mens naar boven kan brengen is inspiratie voor deze creatieve chef. Voor wie op de website annefleursanders.nl de beelden bekijkt van haar creaties, kan zelf al ervaren dat het visueel aspect voor Anne Fleur als creatieve chef van groot belang is. Ze gaat daarbij geen ingrediënten uit de weg en kookt net zo makkelijk met vlees en groenten als met bloemen en vers zeewier. Haar keuken is daarbij haar atelier, het bord is het doek en het voedsel, in al zijn vormen, kleuren, smaken en geuren vormt het pallet met alle kleuren van de regenboog. En daarbij gaat deze creatieve chef ook geen enkele bereidingswijze uit de weg. Van gewoon koken, bakken en braden, tot wecken en inmaken aan toe. En op haar site vindt je slechts een selectie van mooie foto’s, maar op haar Instagram is nog veel meer werk van Anne Fleur Sanders te bewonderen. Alsof je je in een galerie begeeft met alleen maar kunstwerken van één kunstenaar. We waarschuwen je wel van te voren, want wanneer je het werk van Anne Fleur aanschouwt, ben je soms toch wel teleurgesteld als je thuis in je eigen potten en pannen aan het roeren bent. Daarom delen we juist het werk van deze creatieve chef, want zij inspireert ons enorm en hopelijk jou ook.

Terug naar Anne Fleur

Anne Fleur Sanders is een creatieve chef bij wie voedsel, koken en alles daaromheen in het bloed zit. Afgestudeerd aan de Design Academy van Eindhoven en gedreven door een grote creatieve passie, heeft zij ruim 4,5 jaar samengewerkt met ‘eetontwerpster’ Marije Vogelzang en heeft zij daarnaast bijzondere kooklessen gevolgd bij de Librije. Daarmee zet zij haar expertise om in haar specialiteit voor Food Design en Food Styling, waarbij zij op creatieve manier de tafel dekt en gerechten serveert bij evenementen, groot en klein. Ook is zij als creatieve chef bekend om haar Eetlandschappen. Van de aankleding van de tafel tot de mooie gerechtjes die op tafel worden gezet, waarbij zelfs een landschap van dessert of high-tea-landschap mogelijk is. Deze inspirerende vorm van tafeldekken en serveren is prachtig om te zien, maar nog mooier om zelf te ervaren, want Anne Fleur Sanders kan dit ook voor jou doen. Op geheel verrassende wijze geeft zij een compleet onverwachte maar prachtige en smaakvolle draai aan jouw etentje. De creativiteit van Anne Fleur lijkt daarbij eindeloos, want zelfs bruidstaarten van haar hand zijn niet ondenkbaar. Wij raden echt iedereen aan om eens een bezoek aan www.annefleursanders.nl te brengen en daar te watertanden van de prachtige creaties die deze creatieve chef op tafel zet. Verlekker je aan de foto’s, laat jezelf inspireren en volg Anne Fleur op social media. En heb je een gelegenheid die erom vraagt? Laat Anne Fleur je dan op een creatieve manier verrassen.


Comments are closed.