Marketing en Promotiemateriaal

Flyers drukken

woensdag, 12-11-2014  

Het is tijd om flyers te drukken. U heeft een eigen bedrijf en u wilt dus reclame maken. Dan zijn er vele opties, maar uiteindelijk is het gewoon kiezen. Het maakt niet zoveel uit, als die reclame er maar komt, dat zult u waarschijnlijk denken. Maar niets is minder waar. Flyers drukken is een bezigheid die met zorgvuldigheid voltooid dient te worden en waar ook zorgvuldig naar toe gewerkt dient te worden. Laat u eens informeren over de opties, want er zijn zo veel opties bij flyers drukken. Vandaar hieronder een introductie in de wondere wereld van het flyers drukken.

Flyers drukken: papier en inkt

Flyers drukken bestaat uit twee belangrijke elementen. Ten eerst het papier en ten tweede de inkt. Laten we deze elementen eens wat uitvoeriger bespreken. Natuurlijk komt er bij het flyers drukken ook een drukmachine kijken, en is de hulp van een professional niet overbodig, maar de twee basis ingrediënten, om het zo te noemen, van flyers drukken dat zijn papier en inkt. Het papier is eigenlijk niets meer dan gestampte houtsnippers, gepulpeerd en in dunne plakjes gedrukt. Maar op zoveel verschillende manieren kan dat gedaan worden. En met zoveel verschillende boomsoorten. Ten eerste hebben we natuurlijk het standaard kopieerpapier voor het flyers drukken. Gebleekt vaak, om het zo mooi wit te maken. Maar meer soorten materiaal zijn er natuurlijk, verschillend in structuur en gewicht. De structuur kan wat grover gemaakt worden door dikkere en grotere vezels te gebruiken. Daarnaast kan ook het gewicht anders zijn: dun papier, zoals men dat bijvoorbeeld tegenkomt in bijbels, of dik karton ter verpakking van luxe cadeautjes. Te dik is natuurlijk niet goed voor flyers drukken. Maar te dun ook niet, aangezien het dan snel kreukt, als er zelfs maar een zuchtje wind is. Dus beter kiest u voor iets dikker papier en dan glad, zodat het mooi bedrukt kan worden door de drukker. Voor het flyers drukken is ook inkt een belangrijk aspect. Het zorgt er voor dat het witte papier zijn bericht gaat dragen: uw teksten, logo’s en foto’s zullen met behulp van enkele soorten inkt op het papier verschijnen. Dit kan door te printen, maar ook door te drukken. Wat het verschil is tussen deze twee technieken, dat gaat voorbij de trekking van dit artikel. Maar het is wel degelijk een zeer interessant onderwerp. Een volgend artikel zullen we hier verder in duiken, voor de enthousiastelingen die graag alle ins en outs willen weten van het proces rond het drukken dan wel printen van hun flyers. In dit artikel zullen we verder uitgaan van flyers drukken.

Wat is inkt?

Maar inkt, wat is dat eigenlijk? Je gaat nu wel flyers drukken, maar wat is eigenlijk die inkt die het flyers drukken mogelijk maakt? Inkt is een vloeibaar kleurmiddel, zoveel wisten we al. Maar er zijn een aantal kleuren die veel vaker voor komen dan andere kleuren. En het grappige is dat de meest voorkomende kleur helemaal geen kleur is: zwart. Daarnaast zijn de primaire kleuren natuurlijk:

  • magenta (roodachtig)
  • cyaan (blauwachtig)
  • geel

Met deze drie kleuren kunnen alle andere kleuren gemaakt worden. Het grappige is hier om eventjes het verschil tussen het mengen van licht en het mengen van verf aan te duiden, wat u zou kunnen helpen met het kiezen van de juiste inkt tijdens het flyers drukken. Bij licht zijn namelijk de primaire kleuren rood, blauw en groen. Niet geel dus, wat wel bij het flyers drukken het geval is. Waarom dit verschil precies bestaat, dat is een heel natuurkundig onderwerp, en daar hebben we hier in dit artikel ook niet de tijd en de ruimte voor om het uit te leggen. Maar als tip kunnen we u meegeven om vooral eventjes rond te googelen als dit onderwerp u interesseert. Werkelijk waar fascinerend spul, beste vrind. Goed, we weten nu wat af van de ingrediënten die nodig zijn bij het flyers drukken. Dan is het tijd om te drukken. Hebt u trouwens al een mooi ontwerp gemaakt? Nee, nog niet, zeggen vele klanten dan. Maar dat is eigenlijk het belangrijkste gedeelte, de rest kan de drukker ook wel voor u regelen. Vanwaar dan al deze uitleg hierboven? Nou, omdat het toch interessant is om te weten hoe iets werkt, lijkt ons zo. Maar goed. Op naar het volgende onderwerp: het ontwerpen voordat we de flyers drukken. Daarvoor hebben we een stukje software nodig, een stukje creativiteit en een stukje doorzettingsvermogen. Het is een heel karwij, dat flyers drukken, maar we komen er wel uit: daar is het stukje doorzetting voor nodig. Start de software op, kijk naar het opstartvenster en trommel wat met de vingers op de tafel. Dan verschijnt het venster met daarop de tools die nodig zijn voor flyers drukken. Kies de grote letter T, en maak een venster om in te typen. Tik dan het naam van uw firma, plus de slogan. Klik op exporteren en maak er een pdf van. Zorg er voor dat u voor het flyers drukken ook de fonts laat embedden, zodat u er bij de drukker niet opeens achter komt dat de fonts die u zo prachtig verzamelde en uitkoos, niet beschikbaar zijn bij de drukker en dat de folder dan dus in Times New Roman gedrukt moet worden. Dat zou toch eens een potje jammer zijn! Zorg er daarom dus altijd voor dat de fonts embedded zijn, dat scheelt een hoop pijn en moeite.


Comments are closed.