Woning en Tuin

Epdm Dakbedekking

maandag, 22-12-2014  

Het bouwen of verbouwen van een woning is geen gemakkelijke zaak. Je kunt nog zoveel verstand hebben van klussen, maar een hele woning bouwen kun je niet alleen. Je hebt specialisten nodig die verstand hebben van het aanleggen van water en elektriciteit, je moet zorgen dat de fundering goed is en het bouwen van stevige muren is ook niet gemakkelijk. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat je de goede mensen inschakelt bij het bouwen of verbouwen van je huis. Een verbouwing waarbij je een kleine verbetering aan je woning doet kun je soms echter wel zelf oplossen. Het opnieuw bedekken van een dak is bijvoorbeeld op verschillende manieren mogelijk. Je kunt hier een specialist voor inschakelen, bijvoorbeeld bij problemen met lekkage. Maar er zijn ook manieren om zelf je dak opnieuw te bedekken. Dit scheelt een hoop geld, omdat je geen mensen hoeft te betalen om het werk voor je te doen. Je kunt bijvoorbeeld je dak opnieuw bedekken met epdm dakbedekking. Epdm is de afkorting van Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Dit zijn synthetische rubbers of elastomeren die samen een speciaal soort rubber vormen. Dit rubber heeft een aantal eigenschappen, die het erg duurzaam maken. Het heeft een hoge elasticiteit, heeft een lange levensduur van ten minste 50 jaar en is bestendig tegen veel basen, zuren en zouten. Ook is het goed bestand tegen ozon en Uv-straling. Dit maakt dakbedekking van epdm een kwalitatief goede keuze om je dak mee te bedekken. Omdat de zon vaak brandt op een plat dak en er veel regen en vuil op terecht komen, is het belangrijk dat de bedekking van het dak duurzaam is en je woning goed beschermt. Epdm is daarom een uitstekende keuze.

De plaatsing van epdm dakbedekking

Als je een duurzaam dak wilt maken waar je weinig naar om hoeft te kijken, omdat het onderhoudsvriendelijk is en meer dan 50 jaar mee gaat, kun je het beste voor epdm dakbedekking kiezen. Deze dakbedekking is gemakkelijk zelf te plaatsen, als je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Als je bijvoorbeeld het dak van een aanbouw wilt bedekken, heb je allereerst epdm folie nodig. Dit is de basis van de bedekking van je dak. Dit folie is heel sterk en duurzaam, waardoor je dak jarenlang goed en mooi blijft. Epdm folie heeft een hoge elasticiteit, is bestendig tegen negatieve invloeden zoals Uv-stralen, ozon en zuren en heeft een lange levensduur. Je kunt het folie dan ook gebruiken voor veel verschillende doeleinden, zoals het bedekken van een vijver. Naast epdm folie kun je ook stroken epdm krijgen, die geschikt zijn voor het repareren van goten en als loodvervanger. Om het folie of de stroken goed te kunnen verwerken en het dak compleet waterdicht te maken, heb je een aantal andere dingen nodig. Zo is er lijm beschikbaar die speciaal is bedoeld voor het bevestigen van epdm en ook is er speciale tape verkrijgbaar in de vorm van naadafdekstrips, vormfolie en zelfklevende epdm. Op deze manier word je dak mooi en duurzaam bedekt. Er zijn daarnaast ook nog verschillende gereedschappen, die het werken met epdm gemakkelijker maken zoals speciale scharen, spuitpistolen en aandrukgereedschap. Het is dus van belang dat je eerst eens goed om je heen gaat kijken, als je zelf epdm dakbedekking op je dak gaat plaatsen. Je moet goed kijken wat je precies nodig hebt en waar je dit kunt aanschaffen. De beste manier om hier achter te komen, is door eens op zoek te gaan op het internet.

De perfecte dakbedekking

Als je op zoek bent naar een bedrijf waar je alle benodigdheden voor het bedekken van je dak met epdm kunt aanschaffen, ben je bij epdm XL aan het juiste adres. Dit bedrijf heeft alles wat je nodig hebt om een duurzaam dak te maken. Het bedrijf verkoopt:

  • dakbedekking
  • dakpakketten
  • stroken
  • lijmen en kitten
  • hemelwaterafvoeren

De dakbedekking die epdm XL verkoopt is perfect voor iedereen die zelf een dak wil vervangen of plaatsen zonder hulp van professionals en dus op een voordelige manier. Met deze dakbedekking kan iedereen een dak bedekken en het heeft bovendien een levensduur van ten minste 50 jaar, zodat je het niet over een aantal jaren opnieuw hoeft te doen. Het epdm folie dat het bedrijf verkoopt bevat daarnaast geen kalk, zodat het gemakkelijker te plaatsen is. Je hoeft het namelijk maar enkelzijdig te verlijmen, waardoor je er een stuk minder lang mee bezig gaat en het scheelt materiaalkosten. Naast de bedekking verkoopt het bedrijf ook complete dakpakketten. Dit zijn pakketten met folie en verschillende andere materialen en hulpmiddelen die je nodig hebt om je dak goed te kunnen bedekken. Door de aankoop van dit pakket wordt het plaatsen van een nieuw dak gemakkelijker, omdat je niet meer zelf hoeft na te denken over wat je allemaal nodig hebt. In dit pakket zitten alle standaard benodigdheden voor het maken van een prachtig epdm dak. Als je liever de producten zelf uitkiest, kun je ook in de webshop een keuze maken uit de diverse accessoires en hulpmiddelen. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten lijmen en kitten en worden er ook hemelwaterafvoeren verkocht. Dit zijn afvoeren die het mogelijk maken het water dat bij regenval op het dak terecht komt, gemakkelijk af te voeren. Ben je geïnteresseerd in het aanbod van epdm XL? Neem dan eens een kijkje op www.epdmxl.nl en doorzoek het ruime assortiment in de webshop.


Comments are closed.