Bedrijven en Bedrijfsleven

Een hygiënische woning begint door een vloerkleed te reinigen

maandag, 18-3-2019  

Een vloerkleed in de woning is vaak een mooie toevoeging aan het interieur. Allereerst is het vaak maar een kale vlakte als je enkel een mooie houten vloer hebt. Een houten vloer of een vloer van PVC of laminaat is tegenwoordig erg populair. Dat is ook niet zo gek, want het zijn natuurlijk hele praktische vloeren. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en dus een stuk hygiënischer dan een tapijt. Verder is het zo dat een strakke houten vloer zeer onderhoudsvriendelijk is en met de juiste aandacht dus ook jaren mee kan gaan. Een tapijt daarentegen verliest op den duur enige veerkrachtigheid. Het tapijt wordt door de jaren heen immers flink platgelopen. Je hebt wellicht ook te maken met bepaalde plekken waar men veel loopt of met de voeten stil staat. Daar is het dan platter dan elders of er is zelfs sprake van zichtbare slijtage. Als je prettig wilt blijven wonen, dan moet je het tapijt dus af en toe vervangen door een nieuw tapijt. Verder is het zo dat een vlek die je er niet uit krijgt meteen ook altijd zichtbaar blijft. Het is dan ook niet zo gek dat men er massaal voor kiest om gewoon een mooie strakke houten vloer in de woning te leggen. Maar een voordeel van tapijt verlies je daardoor natuurlijk wel en dat is het voordeel van comfort. Een tapijt voelt lekker warm en zacht aan, terwijl hout juist niet zacht en vaak ook niet warm aanvoelt. Alleen als je vloerverwarming hebt, dan zal een houten vloer wel warm aanvoelen, maar anders is het gewoon koud. Om die reden is het dus ook dat men toch graag tapijt wil. Maar vanwege alle voordelen van een houten vloer kiezen ze daarom voor een vloerkleed. Op deze manier combineer je immers de voordelen van een houten vloer met het comfort van een vloerkleed. Daarnaast is een vloerkleed veel kleiner en dus goedkoper. Mocht deze vervangen moeten worden, dan is dat geen probleem. Maar vervang je vloerkleed niet te snel, want je kunt een vloerkleed reinigen. Dit in tegenstelling tot een heel tapijt, want je kunt een tapijt lastig even naar een reinigingsbedrijf brengen. Een vloerkleed reinigen is echter zo maar geregeld. Je hoeft zelf niet eens ergens naar toe te gaan met je vloerkleed, want deze wordt gewoon netjes opgehaald. Een vloerkleed reinigen zorgt er dus ook voor dat je vloerkleed mooi hygiënisch schoon blijft. Daarmee valt het enige nadeel van een vloerkleed meteen weg, want zolang je het vloerkleed blijft reinigen is het immers net zo schoon als de houten vloer. Nu hoef je het vloerkleed natuurlijk niet elke week te reinigen. Je kunt prima af en toe even stofzuigen. Maar het is wel handig om 1 keer jaar bijvoorbeeld het vloerkleed te reinigen.

Je vloerkleed reinigen doe je bij Cinco Tapijt en Meubelreiniging

Als je je vloerkleed wilt reinigen, dan ben je bij Cinco aan het juiste adres. Zoals gezegd komen de experts van Cinco bij je thuis om het vloerkleed op te halen en vervolgens wordt het met professionele machines grondig schoon gemaakt. Je vloerkleed komt dan ook zo goed als nieuw weer terug. Voordat men aan de slag gaat met het vloerkleed reinigen, wordt er gekeken naar mogelijke zwakke plekken en beschadigingen. Op basis daarvan wordt de beste reinigingsmethode vastgesteld.

Kijk op vloerkleedreinigen.com voor meer informatie

Mocht je meer willen weten, dan kun je altijd terecht op de site. Hier kun je ook meteen een offerte aanvragen. Verder kun je verschillende recensies lezen via:

  • Facebook
  • Klantenvertellen
  • com
  • Google


Comments are closed.