Mens en gezondheid

Een burn out coach is van onschatbare waarde

maandag, 23-7-2018  

“Een burn out coach kan van grote waarde zijn in je leven. Iedereen heeft het maar druk, druk, druk. We moeten veel van onszelf, anderen hebben verwachtingen. Veel mensen hebben een gezin, een sociaal leven, doen het huishouden, sporten erbij en hebben leuke hobby’s. We willen maar blijven presteren, maar als je te lang doorgaat en je eigen batterij te intensief gebruikt, raak je op een gegeven moment uitgeput, opgebrand. Dan heb je een burn-out. En dan is het heel verstandig om een burn out coach in te schakelen. Het is namelijk niet zo eenvoudig om ervan af te komen. We zouden graag een weekje rust nemen om daarna weer door te gaan, maar helaas is het niet zo eenvoudig. Want er kunnen behoorlijk heftige klachten optreden, je kunt last krijgen van fysieke, emotionele en psychische symptomen. Als je daar last van hebt is het heel moeilijk om in je eentje de strijd aan te gaan, dus dan is het zeker aan te raden om een burn out coach om hulp te vragen, een burn out coach is namelijk gespecialiseerd in dit vakgebied en kan je daarom goed begeleiden.

Vind de juiste burn out coach

Het vinden van een goede burn out coach is hierbij essentieel. Ten eerste is de kwaliteit van de therapie heel erg belangrijk en kijk ook goed of de klik er is. Als je op zoek bent naar een goede burn out coach, is het zeker te adviseren om naar de site van Burn Out Support te gaan. Dan weet je zeker dat je een burn out coach krijgt die jou goed kan begeleiden. Die ervaring heeft en gespecialiseerd is op dit vlak en goed deskundig en persoonlijk advies kan geven. Bij deze coach ga je aan de slag met jezelf en ga je werken aan een aantal leerpunten:

  • Liefdevol met jezelf omgaan
  • Eigen grenzen respecteren
  • Groeien naar gezonde energiebalans

Dit zijn allemaal essentiële punten die ervoor zorgen dat jij weer uit je dal kunt klimmen. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. Een burn-out komt vaak door meer aspecten dan alleen te veel hooi op je vork nemen. Daardoor moet je naar diepere oorzaken kijken. Veel mensen zijn hard voor zichzelf en daarom is het goed om te leren om liefdevoller met jezelf om te gaan. Om jezelf niet hard af te straffen als iets niet gaat zoals gepland. Ook is het essentieel om je eigen grenzen te stellen en te respecteren. Durf nee te zeggen, om jezelf in bescherming te nemen.

Ga voor een mooie nieuwe balans in je leven

Ook is het heel belangrijk om te zoeken naar een nieuwe energiebalans. Kijk naar punten in je leven waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Op die manier kun je de balans opmaken en kijken hoe je je leven opnieuw kunt inrichten met meer balans. De burn out coach van Burn Out Support helpt je hier heel graag bij. Dus heb je last van burn out klachten, dan is het zeker goed om eens contact te zoeken. Als je een burn out hebt, kun je last hebben van allerlei diverse klachten, dat verschilt per persoon. Van spierpijn tot gevoel van wanhoop, van moeheid tot slapeloosheid, van stress tot hartkloppingen. Grijp in ieder geval op tijd in en zoek hulp. Waarom zou je het allemaal alleen doen als er professionele hulp beschikbaar is die je goed kan begeleiden? Burn Out Support heeft een goede site waar je terecht kunt voor allerlei tips, en deze burn out coach steunt je heel graag tijdens dit proces.”

Lees meer…


Comments are closed.