Mens en gezondheid

Doorloop het Ayahuasca dieet voorafgaand aan de ceremonie

vrijdag, 4-5-2018  

Ayahuasca dieet; wat wel en wat niet eten? Hoe bereid je jezelf voor?

Als je voelt dat je leven niet gaat zoals je wilt, als je het idee hebt dat je de controle kwijt raakt of als je het gevoel hebt alsof je in een chaos leeft, dan is het van belang dat je een weg in slaat waar je die de missende balans weer kunt herstellen. Het is niet zo gek dat je die balans mist, want de huidige maatschappij en in inrichting daarvan, biedt niet langer de juiste voedingsbodem voor menselijke ontwikkeling. Mensen zijn in de maatschappij onderdelen of radartjes van het grotere geheel. Jij als mens dient dus een hoger doel en jouw persoonlijke ontwikkeling hoort daar niet bij. Die ontwikkeling bestaat bijvoorbeeld alleen uit educatie waarmee je een beroep kunt uitoefenen, zodat jij jouw steentje kunt bijdragen aan de machine die samenleving heet. Maar je hebt niet de tijd om het rustig aan te doen, om te reflecteren of om fouten te maken. Je wordt direct in sneltreinvaart door het schoolsysteem gedreven. Vervolgens krijg je van alle kanten te horen hoe belangrijk het is om carrière te maken, om geld te verdienen om en succesvol te zijn. Om je heen zie je mensen in huizen wonen en in auto’s rijden. Men gaat op vakantie en men leidt het leven zoals men dat hoort te leiden. Vervolgens word jij dus ook klaargestoomd om dat zelfde soort leven te gaan leiden. Voor je het weet ben je inderdaad een jaar of 30 en dan heb je een huis, een auto, een goede baan en wellicht een paar kinderen. Het is echter zeer de vraag of jij in die 30 jaar jezelf de vraag hebt gesteld: “wie ben ik nu eigenlijk in essentie?” en “is dit het leven dat bij mijn ware aard past?”. Als je hier nooit over nadenkt en dus vooral extern leeft met de blik gericht op morgen en je baan en je verlangens, dan kun je die gevoelens chaos en controlegebrek gaan ervaren. Een Ayahuasca dieet kan daarom uitkomst bieden. Je volgt een Ayahuasca dieet voorafgaand aan de zogenaamde Ayahuasca ceremonie. Tijdens deze ceremonie drink je het Ayahuasca drankje waardoor je zowel fysiek als geestelijk ‘gereinigd’ wordt. Maar om echt te kunnen profiteren van de effecten van dit drankje en deze ceremonie, dus om je geest echt als het ware te verruimen, moet je jezelf ontvankelijk maken. Het menselijke lichaam van de 21ste eeuw is alles behalve ‘schoon’. Het Ayahuasca dieet zorgt ervoor dat je je lichaam als het ware zuivert, zodat je de juiste voedingsbodem creëert voor het Ayahuasca drankje. Daardoor ervaar je dus ook echt de psychologische effecten en zal je merken dat je geest scherper is en de zaken weer helder ziet. Je wordt dankzij het Ayahuasca weer wie je bent.

Wat kan ik eten tijdens een Ayahuasca dieet?

De vraag is dan natuurlijk wat je zoal kunt en mag eten tijdens een Ayahuasca dieet. Je kunt echt van alles eten, alleen kun je niet vertrouwen op de dingen die je dagelijks in de supermarkt koopt. Dat wil niet zeggen dat je op brood en water moet leven. Je kunt via de beste recepten heerlijke gerechten bereiden tijdens jouw Ayahuasca dieet. Op de site van ayahuascacentre.com vind je bijvoorbeeld een recept voor overheerlijke broccolisoep. Verder vind je op de site ook meer informatie over het Ayahuasca dieet en de duur van het dieet.

Hoe ziet het Ayahuasca dieet eruit?

Het Ayahuasca dieet is vooral een kwestie van bepaalde stoffen niet eten. Zo mag je twee weken van de voren bijvoorbeeld geen:

  • Varkensvlees
  • Harddrugs
  • Soft drugs
  • Alcohol (in ieder geval zo weinig mogelijk)


Comments are closed.