Vakantie en Recreatie

Disselhoes bestellen voor caravan

donderdag, 7-2-2019  

Afgelopen jaar ben ik met mijn gezin op vakantie geweest naar Frankrijk. De vakantie viel een beetje in het water, omdat het erg veel regende. Normaal gesproken regent het helemaal niet zo vaak in de regio waar we naartoe gaan, maar we hadden gewoon pech. Op aanraden van een vriend van me had ik toch een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen tegen noodweer. Ik had onder andere een disselhoes besteld voor onze caravan, zodat de dissel beschermd zou zijn tegen regen. Het was maar goed dat ik dat gedaan had. Een beetje regen is niet schadelijk voor de dissel, maar de hoeveelheid regen die wij hebben gehad was toch wel zorgwekkend. Gelukkig had ik de disselhoes meegenomen en kon ik deze gebruiken toen het met bakken uit de lucht kwam. Het voordeel van een disselhoes is dat deze de dissel beschermt. De dissel is onmisbaar voor het koppelen van de caravan aan de auto. In sommige dissels zit ook elektronica. Daarom is het belangrijk bij een dissel van hoge kwaliteit, een disselhoes aan te schaffen. Dat geldt niet alleen voor caravans, maar bijvoorbeeld ook voor aanhangwagens met elektronische aansluitingen. Ik was blij dat onze vriend ons had aangeraden toch zo’n hoes te kopen. Ik vond het in eerste instantie niet nodig, maar heb het toch maar gedaan. Ik kan het nu ook andere vakantiegangers toch aanraden. Je wilt immers voorkomen dat je met je gezin vast komt te staan op een camping in Frankrijk waar je vervolgens niet meer wegkomt.

Online disselhoes bestellen

Een disselhoes is over het algemeen wel te koop bij de betere caravanwinkels. Omdat ik op korte termijn een hoes nodig had heb ik deze online besteld. Ik was andere voorbereidingen aan het treffen voor onze vakantie en stuitte toen op een website waar ik snel een disselhoes kon bestellen. Via kifra plaatste ik mijn bestelling en ik had de hoes in huis voordat we vertrokken. Ik was verbaasd over de prijs van de hoes, want ik hoefde er maar enkele euro’s voor te betalen. Ik las bovendien op de website waarom de disselhoes zo belangrijk is, en besloot die paar euro dan maar uit te geven. Achteraf ben ik daar natuurlijk erg blij om. De meeste kampeerwebsites reppen niet over een dergelijke hoes, maar ik weet nu wel dat elke doorgewinterde kampeerder die gebruik maakt van een caravan, zeker een disselhoes moet meenemen. Vooral op vakanties in Europa, waarbij je nooit zeker bent of het droog blijft, kan een disselhoes essentieel zijn. Een hoes beschermt de dissel niet alleen tegen regen, maar ook tegen vuil. Hiermee blijft de dissel langer in goede conditie. Ook interesse? Kijk op kifra.nl.

Veilig de weg op met caravan

Veilig rijden met een caravan is van groot belang bij een kampeervakantie. Hoe doe je dat? Houd in elk geval rekening met de volgende zaken:

  • Rijd niet harder dan honderd kilometer per uur
  • Controleer de dissel altijd voor vertrek
  • Plaats extra spiegels op de auto voor beter zicht
  • Rijd zoveel mogelijk rechts en haal niet in
  • Koop een disselhoes om de dissel te beschermen

Met deze tips is het als ervaren bestuurder geen enkel probleem veilig op weg te gaan met een caravan. Een caravan is een leuke optie voor gezinnen, zoals wij. We vieren al jaren op deze manier vakantie. Het is goedkoop en onze caravan voelt als thuis. De kinderen kunnen plezier maken met andere kinderen op de camping, en wij kunnen rustig bijkomen tijdens onze vakantie.


Comments are closed.