Vakantie en Recreatie

De zwembadrobot: hoe zit deze in elkaar?

zondag, 10-11-2019  

Je ziet het steeds vaker, een zwembadrobot. Maar wat is dit eigenlijk voor een robot? De definitie van deze robot kan als volgt worden gegeven. Een zwembadrobot is een automatische zwembadreiniger die, afhankelijk van het model, in enkele uren zelfstandig het zwembad reinigt, in het bijzonder de bodem en de wand van het zwembad. Hoe werkt dit precies? Dit vertellen we aan het einde. Want we gaan het eerst hebben over toppy, waar je een dergelijke robot kunt kopen. Heb jij al in je hoofd gehad om een dergelijke robot aan te schaffen? Wat voor soort bedrijf is toppy dan eigenlijk? 

Wat voor soort zwembadrobot kan ik aanschaffen bij toppy? 

Je kunt onder meer de volgende robots aanschaffen bij toppy:
  • De Kokido Drakbot zwembadrobot
  • De Dolphin Poolstyle E10 robot
  • De Dolphin SF60 robot
En nog veel meer. De prijzen variëren tussen de 299,- en de 999,-. Het is het makkelijkst om een voorbeeld te gebruiken van een van de soorten robots, bijvoorbeeld de Kokiko Drakbot zwembadrobot. Er geldt nu een tijdelijke actie voor deze machine, namelijk dat deze niet 349,- kot maar 299,-. Vandaag besteld voor half 5 in de middag is morgen al in huis. Avondlevering is tevens mogelijk en je kunt deze machine gratis retourneren, met 90 dagen bedenktijd. Dit is een automatische zwembadrobot met goede schoonmaakprestaties, precies wat je nodig hebt. Er is een 12 meter lange kabel die geschikt is voor kleine zwembaden maar die ook geschikt is voor middelgrote zwembaden. De Dolphin robot is een zeer goede, deze wordt geproduceerd door dezelfde fabrikant, dus dit zegt wel veel over de kwaliteit. Wat zijn dan de minpunten? Nou dat deze niet de wand van het zwembad schoonmaakt maar alleen de bodem. Dat is jammer, want dat is niet het hele bad, terwijl je dit idealiter wel zou zien. Pluspunten zijn daarentegen wel dat deze een eigen filtratiesysteem kent. Er hoeft daarom geen gebruik te worden gemaakt van de filterinstallatie die al bestaat. En natuurlijk niet onbelangrijk, een goede prijs/kwaliteit verhouding moet ook worden genoemd. Als je niet teveel geld wilt uitgeven dan kun jij gaan voor de Kokido.

De robot: hoe gaat deze te werk?

Het is nog niet zo lang geleden dat het mogelijk was, een zwembadrobot het werk laten doen. Hoe gaat de robot precies te werk en wat kan deze betekenen voor ons? Een zwembadrobot is zoals gezegd een automatische zwembadreiniger. Deze kan in enkele uren dus (geheel) zelfstandig de bodem en wand van het zwembad reinigen. Daarvoor wordt gemakkelijk gebruik gemaakt van de zuigkracht en daarnaast ook de ronddraaiende borstels. Vervolgens wordt het vuil opgeslagen in een filter die intern in de machine zit. De volgende stap is gemakkelijk, je hoeft enkel en alleen de interne filters te legen na de schoonmaaksessie. Ideaal toch? Het werk van de mens komt er nauwelijks aan te pas, de robot is eigenlijk degene die het meeste werk doet. Dat is juist zo handig, want wij mensen kunnen ons dan beter richten op dingen die er echt toe doen. Dat is belangrijk, zeker in een economie waarin alles draait om geld en om efficiëntie. 

https://www.toppy.nl/category/813/zwembad/zwembadverwarming.html


Comments are closed.