Dieren en Toebehoren

De voordelen van een barf dieet voor je hond

zaterdag, 24-11-2018  

De voordelen van een barf dieet voor je hondEen proef, uitgevoerd door het grootste veterinaire laboratorium ter wereld (Antech 2013), vergeleek honderden soorten barf voeding met droge voeding. Uit deze studie is gebleken dat honden die barf (of vers/ rauw vlees) aten, een significant gezonder immuunsysteem hadden dan honden die droge voeding kregen. Volgende zaken zijn slechts enkele van de vele voordelen van het overschakelen naar barf:

  • Conditie van de vacht – De eerste fysieke verandering zit in de vacht. Tot 40% van het eiwit dat een hond eet, gaat in zijn huid en vacht! Dus wanneer een hond een laag vleesproteïne, een op graan gebaseerd dieet (de meeste droge voedingsmiddelen) krijgt, hebben ze niet het eiwit dat nodig is om een gezonde vacht te laten groeien. Over het algemeen is rauw hondenvoer rijk aan vers vlees (proteïne) en vers vet, die samenwerken om een luxueuze vacht te voorzien.
  • Spiervorming – Honden zijn carnivoren, wat betekent dat alles wat ze moeten eten eiwit (en vet) bevat. Wanneer ze barf krijgen, zullen ze het koolhydraatrijke vet afgeven om hun mooie, slanke, stevige lichaam te onthullen. Kun je je voorstellen dat een man naar de sportschool gaat om op te stapelen met een dieet van 50% brood? Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren, organen, huid, haar en gewrichten. Er is geen alternatief.
  • Mondhygiëne – Het verwijderen van droge brokjes en het aanbieden van vers vlees verbetert de mondhygiëne en vermindert slechte adem (9/10 honden die droge voeding krijgen, lijden aan tandvleesaandoeningen). Eenvoudig gezegd, honden hebben verse, vlezige botten nodig om hun tanden schoon te maken, niet gekookt, maar rauw. Let wel op, zorg dat je je voldoende informeert om de botten veilig te geven aan je hond.

Barf produceert minder urine en zorgt voor betere nieren

De hoeveelheid zout in droogvoer begint bij 1,2%, hetzelfde percentage zout in gezouten pinda’s (en 4 keer de RDA van een hond per maaltijd!). Als er geen zout in het droge voedsel zat, zouden de honden het spul niet raken. Vanwege de grote hoeveelheden zout in hun voeding, drinken honden grote hoeveelheden water en veroorzaken daardoor grotere hoeveelheden urine. Toiletproblemen voedt de nieraandoeningen bij honden. En dan is er ook nog de ontlasting! De ontlasting is het venster van de spijsvertering. Omdat vers voedsel gemakkelijker te verteren is dan gekookt voedsel, leidt het tot een betere spijsvertering, wat betekent minder uitwerpselen en een andere klein voordeel: de ontlasting van barf hondenvoer ruikt ook niet veel minder dan de ontlasting van droog hondenvoer. Kortom, vlees en botten zijn de ideale voeding voor een hond en dan hebben we de schandalige hoeveelheid nieraandoeningen, pancreatitis en kankers die tegenwoordig bij honden vaker voorkomen, besproken. Een dieet op basis van droge voeding werkt gewoon niet voor honden. Heel wat mensen denken dat barf ontzettend duur is, maar dit is volledig afhankelijk van hoeveel je hond per dag nodig heeft. De gezondheid van je geliefde viervoeter zou echter niet mogen bepaald worden door de prijs van zijn of haar voeding. Vergeet niet dat dierenartsen ook geld kosten!

Verbetering in gedrag

De verbetering in gedrag is voornamelijk te bekomen door droge voeding uit het dieet van je hond te verwijderen. Droge voeding bevat veel gemakkelijk verteerbare koolhydraten, die een hoge bloedsuikerspiegel en de insulineniveaus voeden, wat sinds lang gelinkt is aan slecht gedrag. Daarnaast zit het vol chemicaliën en bovendien heeft het een laag vitamine B-gehalte en zijn de B-vitaminen erg gevoelig voor lange bewaartijden. Denk dus aan de gezondheid van jouw trouwe vriend en schakel over op barf! Bekijk het ruime aanbod van Animal Food Express en bestel vandaag nog je barf online aan de beste prijs via de link animalfoodexpress.nl.

Lees meer…


Comments are closed.