Financiën en Verzekeringen

De makelaar in Boxtel kon ons wel verder helpen

vrijdag, 23-11-2018  

Vrienden van ons hadden hun huis zelf verkocht. Zonder tussenkomst van een makelaar en volgens onze vrienden hadden ze daardoor veel meer geld overgehouden aan de verkoop van hun woning. Dat klonk ons als muziek in de oren. We wilden ook ons huis verkopen en het huis dat we op het oog hadden, lag eigenlijk net iets boven ons budget. Maar zouden we ons huis goed kunnen verkopen zonder te veel kosten, dan zouden er zeker mogelijkheden zijn. We gingen daarom direct aan de slag met het maken van foto’s en stonden al klaar om de mensen rond te leiden – maar er kwam niemand. Dat was vreemd, want ons huis was namelijk wel een tamelijk gewild object wanneer we het vergeleken met andere huizen die snel verkocht waren:

  • Goede ligging;
  • Veel kamers;
  • Veel licht.

Na twee maanden zakte ons de moed in de schoenen. Er waren wel mensen geweest die wilden kijken, maar we hoorden niets meer van deze mensen. Het was tijd om een makelaar in Boxtel te zoeken om te zien of die het beter kon. En of de makelaar in Boxtel het beter kon! Alleen de naam van Nuyens Makelaars (nuyensmakelaars.nl) was al genoeg om het vertrouwen op te wekken blijkbaar, want de mensen stonden ineens in de rij.

Voordelen van de makelaar in Boxtel

Toen we kozen voor de makelaar in Boxtel konden we ineens heel goed zien wat de voordelen waren van het werken met een makelaar. Ten eerste waren de foto’s stukken beter waardoor mensen meer konden zien. Ten tweede was de beschrijving een stuk professioneler en tot slot hebben we veel baat gehad van het netwerk van de makelaar in Boxtel. Die wist namelijk mensen die interesse zouden kunnen hebben en heeft ons huis bij hen onder de aandacht gebracht. Direct tien bezichtigingen in de eerste week en binnen twee weken hadden we de eerste biedingen binnen. Na drie weken hebben we ons huis verkocht voor veel meer geld dan onze vrienden kregen voor ons huis dankzij de makelaar in Boxtel. Het droomhuis dat we wilden was intussen al verkocht natuurlijk, maar we hebben een prima andere optie gevonden die eigenlijk nog beter past bij wat we willen hebben en waar we naar op zoek waren. Gelukkig hebben we nog op tijd gekozen voor de makelaar in Boxtel, anders hadden we ons huis verkocht tegen een te lage prijs en hadden we helemaal geen leuke optie open kunnen houden voor de toekomst.

Goede afwegingen maken

We hebben voor de makelaar in Boxtel gekozen omdat we opnieuw de afwegingen op een rijtje gezet hebben en in moesten zien dat we een verkeerd uitgangspunt gekozen hadden. Is het wel echt goedkoper om een huis te verkopen zonder makelaar in Boxtel? Ik betwijfel het. Door te kiezen voor een makelaar kun je namelijk het huis sneller verkopen en vaak tegen een betere prijs. Dat betekent dat je minder lang dubbele woonlasten hebt en meer geld overhoudt aan de verkoop. Daarnaast mag niet vergeten worden dat veel kosten die gemaakt worden letterlijk altijd gemaakt worden. Notariskosten bijvoorbeeld, kosten voor het plaatsen van advertenties en de tijd die het kost om je huis te laten bezichtigen. Daarmee denk ik dat het kiezen voor de makelaar in Boxtel een bijzonder goede optie geweest is die ons net op tijd heeft weten te redden. Betekent dit dat het voor iedereen een goede keuze is? Dat kan, maar het is altijd belangrijk om zelf kritisch je afwegingen te blijven maken wanneer je een grote keuze moet maken.


Comments are closed.