Cursus en Opleidingen

Cursus Excel

dinsdag, 13-2-2018  

Cursus Excel 2013 2016 klassikaal en incompany | HR-ICT opleidingen

Tegenwoordig is het geen overbodige luxe om jouw CV aan te vullen met een cursus Excel. Natuurlijk is het ook een aanrader om je kennis uit te breiden. Mogelijk weet jij je prima te redden met het programma. De belangrijkste gegevens weet jij op een overzichtelijke manier te verwerken in excel. Maar het is ook waarschijnlijk dat er nog een veel betere wijze is om de gegevens te verwerken. Manieren die je kan leren bij een cursus Excel van Van Dijk Computeropleidingen. Deze cursus is op verschillende niveaus te volgen. Wanneer je al jaren werkt met het programma is het onnodig om de basiscursus te volgen. Natuurlijk is dit geheel aan jou zelf, maar lees eerst goed door wat de indeling van de cursus is. Op de website vandijkcomputeropleidingen.nl staan uitgelegd wat er mogelijk is en voor welke cursus bestemd is. Het is raadzaam dit eerst door te nemen. Dan voorkom je dat je aan het verkeerde cursusonderdeel gaat deelnemen. Misschien voel jij jezelf wel een beginner, maar is je kennis veel groter dan je denkt. Of je denkt dat je het vergevorderde niveau al kunt instappen, maar bij het lezen van de toelichting kom je erachter dat sommige termen je nog niet eens bekend voorkomen. Daarom heeft Van Dijk Computeropleidingen voldoende uitleg om toekomstige cursisten voor te bereiden op een cursus Excel.

Cursus Excel, de verschillende niveaus

Vraag bij je werkgever na of het volgen van een cursus Excel raadzaam is en of er wellicht nog andere medewerkers zijn die er baat bij kunnen hebben. Excel is niet meer weg te denken uit bedrijven en eigenlijk hebben alle werknemers op hun eigen manier hiermee te maken. Gegevensbeheer komt in alle vormen voor en daarom wordt excel op diverse manieren gebruikt. Dankzij deze cursus kan je erachter komen hoe de gegevens nog efficiënter en effectiever te verwerken. Hier kan zowel jij als je werkgever baat bij hebben. Van Dijk Computeropleidingen biedt de volgende variaties van een cursus Excel:

  • De basiscursus: voor de beginners, na deze cursus weet je hoe gegevensbestanden samen te stellen, te sorteren en te filteren. Ook leer je eenvoudige berekeningen te verwerken.
  • Gevorderden: in deze cursus wordt ingegaan op het werken met lijsten, tabellen, draaitabellen en draaigrafieken.
  • Meer gevorderden: onderwerpen die hier behandeld worden zijn voorwaardelijke opmaak, verticaal zoeken, combineren van functies, opnemen en uitvoeren van macro’s.
  • Bij alle cursussen ontvang je het bijbehorende lesmateriaal, naslagwerk, oefenbestanden en de voorbeeld uitwerkingen.

Meer specialisatie? Naast de standaard cursussen voor beginners en gevorderden, is het mogelijk je nog meer te specialiseren in excel. Zo biedt Van Dijk Computeropleidingen ook de volgende verdieping-programma’s:

  • Cursus draaitabellen
  • Cursus Power Pivot voor excel

Cursus Macro’s en VBA voor excel

Met name voor personen op functies als managers, analisten en controllers is een cursus Excel zoals het bovenstaande een aanrader. Het is niet ondenkbaar dat je als manager al bekend bent met dergelijke excelfuncties. Mocht de functie totaal nieuw zijn voor jou en deze verdieping nog bij je ontbreekt, volg dan zo’n excel cursus bij Van Dijk Computeropleidingen. De cursus Excel voor Macro’s en VBA wordt gegeven als een 1-daagse cursus waarbij je zo intensief mogelijk leert hoe je met Macro’s en VBA werkt in excel. Zit jij momenteel op een functie waarin je steeds meer analyses moet maken en gegevens op meerdere manieren moet vergelijken en verwerken. Lees dan goed wat deze specialistische cursussen voor jou kunnen betekenen. Het is duidelijk dat een cursus Excel in elke functie een nuttige toevoeging gaat zijn. Ga gauw naar vandijkcomputeropleidingen.nl om jouw cursus Excel uit te kiezen en je in te schrijven. Lees meer…


Comments are closed.