Bedrijven en Bedrijfsleven

Bouwkundig advies bij bouw of verbouw

dinsdag, 13-3-2018  

Bouwkundig adviesbureau - de BBAN Groep

Wil jij een nieuwe woning laten bouwen of je huidige flink laten verbouwen? Dan kun je een bouwkundig advies heel goed gebruiken! Vaak zal het in je leven niet gebeuren dat je voor een van deze zaken kiest. Over het algemeen kies je maar één keer voor nieuwbouw en laat je dan meteen een woning zetten waar jij de rest van je leven met plezier in zult wonen. En als je een bestaande woning koopt, dan zul je deze vaak ook maar eenmaal echt grondig verbouwen. Het is dan ook niet vreemd dat je zoveel baat kunt hebben bij een professioneel bouwkundig advies, zelf kom je immers te weinig in aanraking met verbouwen of nieuwbouw om hier zelf heel veel verstand van te hebben. Er komt best nog wel wat kijken bij dergelijke processen en je wilt natuurlijk ook dat het meteen goed gebeurt, je wilt niet tot de conclusie moeten komen dat het resultaat eigenlijk niet naar wens is. Helemaal als je levensloopbestendig wilt bouwen of verbouwen is het belangrijk dat er aan alle zaken gedacht wordt die daar bij komen kijken. Met andere woorden, bij bouwplannen is een gedegen bouwkundig advies dus altijd van harte aanbevolen!

BBAN voor bouwkundig advies

Waar kun je nu naar toe gaan als je een bouwkundig advies nodig hebt? Een goede keus is dan BBAN. De afkorting van hun naam staat voor:

  • bouwaanvraag
  • bouwbestek
  • aannemersselectie
  • nazorg

Het eerste wat je moet doen op het moment dat jij met een (ver)bouwproces wilt beginnen, is het aanvragen van een vergunning hiervoor. De gemeente moet deze afgeven en stelt daarbij verschillende eisen. Voor jouzelf kan het lastig zijn om te bedenken wat zij allemaal willen weten en je wilt natuurlijk wel in één keer een goede aanvraag indienen, met zo weinig mogelijk risico dat deze afgewezen wordt. Met het bouwkundig advies van het genoemde bedrijf, kun je er zeker van zijn dat dit in orde komt. Zij hebben veel ervaring met het opstellen van dergelijke bouwaanvragen en weten daardoor als geen ander waar deze aan moeten voldoen. De volgende stap is het maken van het bouwbestek. Hierin worden alle technische specificaties vastgelegd en de algemene bepalingen worden omschreven. Voor een goede begeleiding en een goed verloop van de bouw, is het van belang dat dit op de juiste manier opgesteld is, zodat het duidelijk is wat de eisen en de verwachtingen zijn. Met een goed bouwkundig advies verloopt ook dit deel van het proces naar behoren.

Aannemers en nazorg

Dan vervolgens de aannemersselectie, ook dit is een onderdeel van het bouwkundig advies dat dit bureau kan verzorgen. Aangezien jij zelf niet vaak met bouwprocessen te maken hebt, kom je ook niet vaak in contact met architecten, aannemers en bouwbedrijven. Je hebt daardoor ook niet echt een idee van wie nu echt een goede kwaliteit leveren, met wie jij goed kunt samenwerken en welke partijen betrouwbaar zijn. Bij BBAN weten zij dit echter wel, zij komen immers heel vaak met dergelijke partijen in contact. Zij kunnen jou daardoor in contact brengen met bedrijven waar zij goede ervaringen mee hebben. Het laatste onderdeel van hun bouwkundig advies bestaat uit de nazorg die zij leveren. Wat moet jij je hier nu bij voorstellen? Bij ieder bouwproject kan er iets fout gaan en niet altijd zie jij dit zelf meteen. Constateer jij iets wat niet goed afgewerkt is of iets wat niet naar afspraak gebeurt is? Zij lossen dit voor jou op, zodat je hier zelf geen stress van ondervindt! BBAN is daarom de juiste partij om jou te helpen met bouwkundig advies en alle andere zaken die bij bouw of verbouw komen kijken! Lees meer…


Comments are closed.