Vakantie en Recreatie

Binnenkort naar Amerika? Vergeet dan niet jouw ESTA aan te vragen!

zaterdag, 27-4-2019  

Binnenkort naar Amerika? Vergeet dan niet jouw ESTA aan te vragen!Ga je binnenkort op reis naar Amerika of heb je eindelijk die prachtige USA rondreis geboekt? Wellicht heb je een belangrijke zakenafspraak gepland staan in de Verenigde Staten of ga je er gezellig op familiebezoek? Om goed voorbereid op reis te gaan, dien je in ieder geval jouw ESTA aan te vragen. Op basis van jouw paspoortnummer wordt een ESTA verstrekt. Het is een soort visum dat je verplicht dient te bezitten als je naar Amerika wilt reizen. Dit geldt zelfs als je er enkel een tussenlanding maakt. Uiterst cruciaal bij jouw voorbereiding van de reis dus! Een ESTA aanvragen dien je voor alle reisgenoten. Dit kan in een keer, zodat het veel tijd scheelt. Hierbij dienen kinderen zeker niet te worden vergeten, want ook zij dienen elk een eigen ESTA aan te vragen. Voor meer informatie over ESTA aanvragen kun je terecht bij esta-aanvragen.com.

ESTA aanvragen is zo geregeld

Vlieg je binnenkort naar Amerika, dan dien je dus zeker tijdig jouw ESTA aan te vragen als voorbereiding op deze mooie reis. Een ESTA verklaring is een officieel document dat jou de toegang geeft tot Amerika. Je kunt het zien als een visum, waarmee je het continent binnen mag reizen. Dit document geeft jou 90 dagen de tijd om te mogen verblijven in Amerika, alvorens je terugvliegt. Als je buiten Europa wilt reizen, is een paspoort verplicht. Voor een ESTA dien je dan ook een paspoort te hebben, aangezien dit visum wordt verleent op basis van jouw eigen unieke paspoortnummer. Dit is tevens de reden dat kinderen een eigen ESTA dienen aan te vragen.
Reis je alleen of met meerdere mensen? Dan kun je eenvoudig van meerdere reisgenoten een ESTA aanvragen in één aanvraagverzoek. Pak de paspoorten erbij en je kunt snel aan de aanvraag beginnen. Met een halfuurtje ben je gemiddeld voor een gezin klaar om de aanvraag rond te krijgen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met het betreffende uitgiftebureau. De voorpret voor de reis kan nu eindelijk beginnen!

Wat dien je te weten over ESTA aanvragen:

  • Altijd nodig om Amerika binnen te mogen reizen
  • Voor meerdere mensen in eenmaal aanvragen is mogelijk
  • Vraag ruim een maand voor de reis een ESTA aan
  • Controleer de geldigheid van uw paspoort
  • Met een ESTA maximaal 90 dagen verblijven in Amerika
  • Kinderen dienen een eigen ESTA aan te vragen

Binnen welk termijn krijg ik een reactie op mijn ESTA aanvraag?

Zodra je de aanvraag hebt ingediend, kun je deze gelijk online betalen. De betaling werkt eenvoudig en is volledig in het Nederlands. In onverwachte situaties is het noodzakelijk dat je gelijk het vliegtuig pakt naar Amerika. Je wilt dan natuurlijk zo snel mogelijk een ESTA ontvangen. Hiervoor is speciaal een spoedaanvraag opgesteld. Jouw aanvraag wordt dan binnen 15 minuten in behandeling genomen. 
Als je met iDeal hebt betaald, dan is het in veel gevallen zo dat je dezelfde dag nog een reactie ontvangt op jouw aanvraag. Maar, wij adviseren toch om de aanvraag ruim een maand voor vertrek in te dienen. Als er iets niet in orde is, dan heb je nog voldoende tijd om dit te aan te pakken. Denk hierbij aan het aanvragen van een nieuw paspoort of andere documenten. 

Een tijdige aanvraag scheelt dus zeker een hoop zorgen. Of je nou voor een korte zakenreis, vakantie of doorreis in Amerika komt, je krijgt alleen toegang met een ESTA voor maximaal 90 dagen. Zonder ESTA dus geen toegang! Wil je langer blijven dan 90 dagen, dan zijn hiervoor andere documenten om aan te vragen. Bekijk onze website voor de volledige informatie: esta-aanvragen.com!


Comments are closed.