Cursus en Opleidingen

Basiscursus Excel

woensdag, 18-7-2018  

Heb jij al een basiscursus Excel gevolgd? In veel bedrijven wordt met deze software gewerkt en de kans is dan ook zeer groot dat ook in jouw bedrijf dit programma zeker op de computer staat. Heel veel mensen gebruiken het wel, maar weten eigenlijk niet goed hoe zij dit aan moeten pakken. Ze zien het meer als een handig hulpmiddel voor het maken van een tabel, zodat zij dit niet in een tekstbestand hoeven klaar te maken. Maar als je het alleen op deze manier gebruikt, dan is dat eigenlijk zonde. Je kunt namelijk zoveel meer doen met deze software en eerste tipje van de sluier daarvan wordt opgelicht in een basiscursus Excel. Natuurlijk staat het jou vrij om ieder computerprogramma te gebruiken op de manier zoals jij dat wilt, maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook zonde om er niet uit te halen wat er in zit. Je loopt dan immers mogelijkheden mis die voor jou heel goed van pas zouden komen. Je moet alleen maar even weten hoe het werkt, je even verdiepen in de materie. Nu kun je natuurlijk alles zelf uit gaan zoeken, maar je kunt ook een basiscursus Excel volgen, waarin jou de nodige kennis aangereikt wordt.

Onderdelen basiscursus Excel

Wat leer je nu zoal in heen basiscursus Excel? Je moet dan denken aan:

  • de mogelijkheid van het maken van berekeningen
  • het samenstellen van gegevensbestanden
  • sorteren en filteren van gegevens
  • het samenstellen van een maandrooster
  • het passend afdrukken van een bestand

Dit zijn nog best wel wat dingen, maar als je er stap voor stap mee aan de slag gaat, dan zal het ook jou zeker lukken om deze kennis onder de knie te krijgen! Wie kent er immers niet het probleem van iets uit willen printen en dat dit vervolgens heel onhandig over vier verschillende pagina’s verspreid blijkt te staan? Omdat net één kolom en één rij niet meer op de eerste bladzijde pasten. In een basiscursus Excel leer je een dergelijk probleem oplossen. Ook leer je dus eenvoudige berekeningen maken, denk dan aan de mogelijkheid van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Veel mensen hebben er geen idee van dat dit mogelijk is, maar in eerste instantie is het toch een programma dat juist bedoeld is om mee te rekenen. Je kunt dan ook bijvoorbeeld heel goed overzichten van inkomsten en uitgaven hierin maken en de computer uit laten rekenen wat de winst of verlies is. Ook dit leer je dus in een basiscursus Excel.

Meer leren

Na het volgen van de basiscursus Excel en flink wat oefenen, om alles echt even goed in de vingers te krijgen, zul je merken dat je de basis echt goed beheerst. Misschien is het dan wel tijd om een volgende stap te zetten, om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Zoals gezegd leer je in een basiscursus Excel echt de basis, je leert het systeem echt even kennen. Maar zoals bij veel zaken het geval is, biedt het nog veel meer opties. Dit kun je leren in een cursus voor gevorderden. Hierin wordt er bijvoorbeeld ingegaan op het werken met lijsten, tabellen, draaitabellen en draaigrafieken. Ook hiervoor geldt weer dat een korte uitleg vaak voldoende is en dat je het echt leert door te oefenen. Dat is eigenlijk bij alles op de computer zo, je moet het gewoon gaan doen, gewoon aan de slag gaan en de verschillende opties zelf uitproberen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je het leert kennen! Wil jij ook beter leren werken met deze software? Dan is een basiscursus Excel volgen dus echt aan te raden! Lees meer op de website van Van Dijk Computeropleidingen.


Comments are closed.