Bedrijven en Bedrijfsleven

Advocaat arbeidsrecht bij Witlox Snijders Tuzkapan

maandag, 6-10-2014  

Als u een advocaat arbeidsrecht in wilt schakelen, dan bent u bij wstadvocaten op het juiste adres. Het arbeidsrecht is aan veranderingen onderhevig. Dit komt doordat er veel ontwikkelingen gaande zijn in de politiek op het gebied van arbeidsrecht. Een advocaat arbeidsrecht, houdt zich iedere dag bezig met deze ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat hij u goed kan helpen als u vragen heeft of een zaak wilt aanspannen of in beroep wilt komen. Een advocaat arbeidsrecht is dus altijd op de hoogte en zorgt dat u ook op de hoogte bent. Op die manier kan hij u het beste van dienst zijn. Arbeidsgeschillen zijn aan de orde van de dag en kunnen veel impact hebben op uw situatie. In verschillende gevallen zit er niets anders op dan dat er een rechter bij moet komen. Voor een rechtszaak heeft u altijd een advocaat arbeidsrecht nodig. In welke situaties heeft u precies een advocaat arbeidsrecht nodig? Dat hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

  • bij gedwongen ontslag
  • bij op non-actiefstelling
  • doorbetaling van salaris
  • ontbinding arbeidsovereenkomst
  • opzegging arbeidsovereenkomst

Advocaat arbeidsrecht inschakelen

Een advocaat arbeidsrecht inschakelen doet u in bovengenoemde gevallen, maar natuurlijk zijn er ook tal van andere mogelijkheden waarbij het voor u noodzakelijk is om een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Iedere zaak is uniek en wij zullen bij wstadvocaten uw zaak ook als zodanig behandelen. Wat de juiste manier is om het juridisch proces te doorlopen, hangt heel erg af van de zaak. Als er getuigen in het spel zijn, dan nemen de zaken doorgaans veel meer tijd in beslag omdat alle getuigen in dit geval gehoord moeten worden en deze ook moeten worden nagetrokken. Hoe meer mensen er dus bij de zaak betrokken zijn, hoe moeilijker het wordt en hoe meer tijd de zaak in beslag zal nemen. Wanneer uw zaak enkel een opzegging van een arbeidsovereenkomst betreft dan is het vaak minder ingewikkeld. In dat geval zal enkel een rechter beslissen. Een advocaat arbeidsrecht van wstadvocaten weet wat hij doet en kan u in alle gevallen helpen bij uw procedure. In een arbeidsovereenkomst gaat nog weleens wat mis. Daar weet een advocaat arbeidsrecht alles van. Een advocaat arbeidsrecht heeft zich gespecialiseerd in dergelijke zaken. In een arbeidsovereenkomst verbindt een persoon zich voor een bepaalde tijd aan een bedrijf. De contracten die de laatste jaren worden gegeven door bedrijven worden steeds korter. Dat is zeer vervelend voor het personeel en zorgt voor veel onzekerheid. Er zijn drie factoren die moeten spelen bij een arbeidsovereenkomst. Allereerst moet iemand worden uitbetaald. Dat kan maandelijks zijn maar in sommige gevallen ook in andere tijdeenheden. Ten tweede moet een werknemer diensten verrichten voor een bepaald bedrijf. Dat kan dagelijks zijn of enkele dagen in de week. De diensten die moeten worden aangeboden worden georganiseerd door de werknemer. Wanneer deze drie factoren aan de orde zijn en de overeenkomsten zijn vastgelegd in een contract, dan zijn verschillende regels en wetten van kracht die zowel de werkgever als de werknemer moeten beschermen.

Advocaat arbeidsrecht: neem contact op

Wanneer u bent verwikkeld in een zaak waarvan u denkt dat u rechten geschonden worden, dan kunt u contact opnemen met een advocaat arbeidsrecht. Een advocaat arbeidsrecht helpt u dan met het proces en het nemen van de mogelijke stappen. Mieke Zijlstra was behoorlijk kwaad. Ze had een contract bij een cultureel centrum dat steeds met een half jaar verlengd werd. Het met een half jaar verlengen van contracten is iets wat de laatste jaren veel meer gebeurd. Dit heeft te maken met de manier waarop de nieuwe wetgeving is ingericht. Bedrijven willen geen grote risico’s nemen. Dat betekent dat ze weinig mensen een vast contract aan willen bieden. Het gevolg is dat mensen steeds een kort contract krijgen dat dan iedere keer met een half jaar verlengd wordt. Natuurlijk zit er aan deze verlenging wel een maximum. Na het tot drie keer toe verlengen van een contract met een half jaar, is een bedrijf verplicht om een vast contract aan de werknemer aan te bieden of de werknemer te laten gaan. In het geval van Mieke was dit aan de orde. “Ik had tot drie keer toe een contractverlenging gekregen. Bij de derde keer werd met mij mondeling afgesproken dat ik een vast contract zou krijgen. Helaas werd deze afspraak niet zwart op wit vastgelegd. Toen dan ook bleek dat het bedrijf mijn contract zou beëindigen, kwam ik in de problemen. Ik was niet op zoek gegaan naar een andere baan. Je voelt je echt voor de gek gehouden en ik wilde het er gewoon niet bij laten zitten. Ik vind het zo erg dat mensen met wie je denkt dat je een vertrouwensband hebt opgebouwd je ineens laten vallen. Dat was echt het gevoel dat ik erbij had. Ik voelde me echt in de kou gezet. Daarom schakelde ik de advocaten van wst in. Zij hebben er voor gezorgd dat ik een goede zaak had. Ik heb een tijd getwijfeld of ik überhaupt wel een advocaat in zou schakelen. Natuurlijk kost het geld om een advocaat in te schakelen. Maar het was wat mij betreft wel degelijk de moeite waard. De advocaat die ik kreeg toegewezen was zeer professioneel en heeft me van te voren heel duidelijk uitgelegd wat onze vervolgstappen zouden zijn. Ik merkte echt dat hij wist wat hij aan het doen was. Dat is ook precies het gevoel dat je wilt hebben als je een advocaat inhuurt!”


Comments are closed.