Financiën en Verzekeringen

Aandelen

woensdag, 21-1-2015  

Het verdienen van geld is niet altijd even gemakkelijk, maar toch heb je het nodig om de kosten om te leven te kunnen betalen. Geld is tegenwoordig erg belangrijk, zonder kom je nergens. Geld moet je dan ook verdienen, in principe krijg je het niet vanzelf. Als je niet kunt werken krijg je een klein bedrag van de overheid om van te kunnen leven, maar wanneer je werkt voor je geld verdien je veel meer. De meeste mensen werken dan ook, ongeveer 40 uur in de week in loondienst bij een werkgever. Op deze manier ben je verzekerd van een inkomen, als je je werk goed doet. Je kunt ook een eigen bedrijf verzinnen als je een idee hebt dat winstgevend kan zijn. Een nadeel hiervan is dat de risico’s veel groter zijn, omdat je als je failliet gaat niks meer hebt, geen geld en geen inkomen. Daar staat tegenover dat je wel veel meer vrijheden hebt, kunt doen wat je zelf het beste lijkt en potentieel heel veel geld kunt verdienen als het bedrijf winstgevend blijkt te zijn. Naast werken zijn er ook andere manieren om geld te verdienen, die zijn gericht op het genereren van meer geld op basis van geld dat je al hebt. Zo kun je centen op een spaarrekening zetten, zodat je er rente over krijgt. Ook kun je investeren in aandelen, een goede manier om je kapitaal uit te breiden. Met de aankoop van aandelen kun je heel veel geld verdienen, als je ten minste weet hoe het moet en er gevoel voor hebt. Je moet de juiste aandelen kunnen uitkiezen om winst te maken en de risico’s kunnen inschatten. Er is namelijk een redelijke kans dat wanneer je niet de juiste aandelen kiest, je heel veel geld verliest in plaats van verdient. Daarom is de handel in aandelen iets waar je niet zomaar aan moet beginnen, maar waar je je eerst goed in moet verdiepen.

Het kopen en verkopen van aandelen

Een aandeel is eigenlijk een soort stukje bedrijf dat je kunt kopen. Het is een waardepapier, waarmee je verschillende rechten krijgt binnen dit bedrijf. Economisch gezien kan een bedrijf zo geheel eigendom zijn van aandeelhouders, terwijl dit juridisch gezien niet het geval is. Bedrijven verkopen aandelen omdat ze de financiële risico’s willen uitbesteden. Aandeelhouders krijgen in ruil hiervoor een uitkering van de winst van het bedrijf, wat dividend genoemd wordt. Ook kan een aandeel in waarde stijgen, wanneer het bedrijf goed loopt. Op deze manier kun je dus aandelen verkopen voor een hogere prijs dan die waar je ze voor gekocht hebt. Als je investeert in de juiste aandelen, kun je op deze manier heel veel geld verdienen. Kennis van zaken is echter zeker in deze wereld nodig, omdat er ook heel veel risico’s aan vast zitten. Zo loop je een groot risico, dat wanneer een bedrijf failliet gaat of verlies draait, geen dividend uitgekeerd krijgt en je aandelen flink in waarde dalen. Je moet ze dan met verlies verkopen, waardoor je eigen kapitaal minder wordt. Deze financiële risico’s moet je kunnen dragen en het is handig als je verstand hebt van de markt waar je aandelen in koopt. Als je bijvoorbeeld verstand hebt van elektronica en je bezighoudt met ontwikkelingen op deze markt, kun je misschien wel voorspellen wat een goede ontwikkeling is. Dan kun je een bedrijf uitkiezen waarvan je verwacht dat het in de komende tijd een product op de markt brengt of met een innovatie komt die het goed doet, waardoor je aandelen in waarde stijgen. Als je dit goed kunt inschatten, ben je een goede aandeelhandelaar: heb je er echter te weinig verstand van, weet je niet goed hoe het werkt of heb je je niet genoeg in de markt verdiept, dan kan het wel eens fout aflopen.

Voldoende informatie

Niet iedereen heeft aanleg om met succes aandelen te kopen en hier winst uit te behalen. Het is namelijk niet gemakkelijk om een goede keuze te maken en daarom moet je je goed verdiepen in de markt en hoe het aandelen kopen en verkopen precies in zijn werk gaat. Op de website www.aandelenkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt over het onderwerp. Deze website heeft als doel om mensen die zijn geïnteresseerd in de aandelenmarkt voor te lichten en te informeren over de mogelijkheden. De doelgroep is de ‘gewone’ mens, die niet veel verstand heeft van dergelijke zaken maar zich er eens in wil verdiepen. Daarom is alle informatie op de website op een begrijpelijke manier uitgelegd, zonder termen en ingewikkelde constructies die alleen mensen die er voor geleerd hebben begrijpen. Er wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over de verschillende soorten aandelen die je kunt kiezen. Het is mogelijk om een aandeel te kiezen waarvan jij denkt dat het het meeste geld gaat opleveren, maar er zijn ook andere motivaties mogelijk. Je investeert namelijk in een bedrijf en zorgt ervoor dat dit bedrijf geld heeft om bijvoorbeeld een investering te kunnen doen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een aandeel in een bedrijf te kopen, dat zich richt op een onderwerp dat jij interessant vindt. Denk hierbij aan duurzaamheid, ontwikkeling of natuur. Op deze manier kun je zelf geld verdienen, maar tegelijkertijd de bedrijven die volgens jou met goede dingen bezig zijn steunen. Op www.aandelenkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om slim te kunnen investeren in verschillende soorten aandelen.


Comments are closed.